HomeNewsFødevarepriserne skyder igennem taget: 4 fødevareaktier at købe

Fødevarepriserne skyder igennem taget: 4 fødevareaktier at købe

Mircea Vasiu

COVID-19-pandemien førte til en kraftig stigning i fødevarepriserne, og konflikten mellem Rusland og Ukraine har sendt dem gennem taget. Så hvilke fødevareaktier bør man købe?

I 2020 stod verden over for en pandemi. I to år kæmpede centralbanker og regeringer mod det, der skulle være det største økonomiske chok siden Anden Verdenskrig.

Men antagelserne ændrede sig hurtigt.

I sidste uge invaderede Rusland Ukraine. Bevægelsen udløste en hidtil uset bølge af økonomiske sanktioner, som igen satte inflationen i gang.

Inflationen steg kraftigt under pandemien, men den vil sandsynligvis stige endnu mere på grund af krigen i Østeuropa. Fødevarepriserne steg for eksempel kraftigt i sidste uge, fordi konflikten involverer to af de største hvede- og majseksportører i verden.

Rusland og Ukraine leverer tilsammen omkring 35 % af verdens hvede, og Ukraine eksporterer alene 16 % af den samlede mængde majs, der er nødvendig i verden. I den sidste uge af krigsførelse steg prisen på madhvede med 100 %. Så hvad er de bedste fødevareaktier at købe, mens fødevarepriserne stiger?

Albertsons Companies

Albertsons Companies (NYSE:ACI) driver fødevare- og medicinalbutikker i USA. Aktiekursen er steget +19,9% i år, og den handles til et P/E-forhold på 12,15.

CF Industries Holdings

CF Industries Holdings (NYSE:CF) er et amerikansk selskab fra Deerfield, Illinois. Det sælger kunstgødning og landbrugskemikalier, og aktiekursen er steget mere end +100 % i de seneste 12 måneder.

Omsætningsvæksten år-til-år er højere end sektormedianen med 58,54 %, og det samme er bruttoavancen – højere end sektormedianen med over 20 %.

CVR Partners

CVR Partners (NYSE:UAN) er en amerikansk virksomhed, der er aktiv inden for gødnings- og landbrugskemikalier. Aktiekursen er steget over +350% de seneste 12 måneder, og selskabet udbetaler også udbytte. Ved den aktuelle børskurs er virksomheden vurderet til 1,19 milliarder dollars, og virksomhedens værdi er 1,17 milliarder dollars.

Treehouse Foods

Treehouse Foods (NYSE: THS) er en amerikansk virksomhed, der fremstiller og distribuerer private label fødevarer. På den nuværende børskurs er værdiansat til lidt over 2 milliarder dollars, og virksomhedens værdi er 3,82 milliarder dollars.