HomeNewsFå eksponering for den virtuelle verden med disse 4 aktier

Få eksponering for den virtuelle verden med disse 4 aktier

Mircea Vasiu

COVID-19 var en accelerator for metaverse visionen. Her er 4 aktier at købe for at være i frontlinjen, hvis metaverset tager fart på: Matterport, Galaxy Digital, Synaptics og Micron Technology.

Teknologisektoren er under pres i 2022, som afspejlet af Nasdaq 100-indekset, som er faldet et par tusinde point fra dets rekorder. Meta Platforms, Facebooks moderselskab, skabte overskrifter, da det faldt over 25 % i en enkelt session efter at have leveret skuffende resultater.

En af grundene til, at investorerne solgte Meta, var, at investeringerne i metaverset steg, mens indtægterne ikke fulgte med. Når vi taler om metavers, er meningerne delte om, hvad det er, og om det er nyttigt eller ej.

Virksomheder som Meta satser stærkt på metaverset, idet de overvejer det i de indledende faser af masseadoption – ligesom internettet var i 90'erne. Om Meta har ret eller ej, er det stadig uvist, men de, der ønsker at få eksponering til den virtuelle verden, kan overveje disse fire aktier: Matterport, Galaxy Digital, Synaptics og Micron Technology.

Matterport

Matterport (NASDAQ:MTTR) er et geografisk dataselskab fra Sunnyvale, Californien. Det skabte overskrifter, da det samarbejdede med Meta Platforms AI-forskningsafdelingen, og nu forudser analytikere, at det kan øge omsætningen med omkring 50 % alene i 2022.

Galaxy Digital

Galaxy Digital (TSX:GLXY) er et kryptofinansiel servicefirma, der investerede kraftigt i metaverset, i ting som NFT'er (Non-Fungible Tokens) og Sandbox (en metaverse platform aktiveret af blockchain).

Synaptics

Synaptics Incorporated (NASDAQ:SYNA) er en it-virksomhed fra San Jose, Californien. Det gør kraftfulde display-driver-chips nyttige, når du får adgang til metaverse. Der er med andre ord tale om et væddemål på, at en virksomhed leverer produkter til metaversets infrastruktur.

Aktiekursen er steget 65,75% i de sidste 12 måneder, på trods af at den har korrigeret mere end -25% YTD.

Micron Technology

Micron Technology (NASDAQ:MU) er en anden virksomhed, der er specialiseret i produkter, der er nødvendige for at opbygge metaversets infrastruktur, såsom datacentre eller headsets. Det giver også udbytte, og aktiekursen er næsten flad YTD og i de sidste tolv måneder. Det handler dog tæt på dets rekorder efter at have rallyet i de sidste tre år.