Home » News » Er konsolideringen af Dax-indekset forbi? Hvad skal der ske?

Er konsolideringen af Dax-indekset forbi? Hvad skal der ske?

Den tyske indekskonsolidering fortsætter, da den fandt stærk modstand ved 16.000-området. I næsten et år har det vigtigste europæiske aktiemarked ikke været i stand til at bryde det stramme interval. Så hvad skal der ske for Dax-indekset?

Et af de vigtigste europæiske aktiemarkeder, det tyske, handles i et stramt interval i næsten tolv måneder. Dax-indekset er repræsentativt for den stærkeste økonomi i EU, og det forbindes ofte med, hvordan den europæiske økonomi klarer sig.

Mere præcist går Dax's svaghed eller styrke hånd i hånd med den europæiske økonomiske nedgang eller ekspansion. Det, der undrer investorer, er, at Den Europæiske Centralbank i hele denne tid lettede de finansielle forhold ved at gennemføre kvantitative lempelser og holde indlånsfacilitetens rente på -0,5 %.

Nu hvor centralbanken signalerer en stramning af de finansielle forhold, hvad ville der så ske med Dax-indekset? Hvis det ikke kunne samle sig under imødekommende monetære forhold, vil det så gøre det, når stramningen starter?

Dax' udvidelse fra 30 til 40 bestanddele gik ubemærket hen

I september sidste år udvidede det tyske indeks fra 30 til 40 bestanddele. En af ideerne bag ændringen var at modernisere indekset ved at tilføje nye bestanddele fra moderne industrier.

Men de nye deltagere, såsom Airbus eller Zalando, udløste ikke det længe ventede rally, da indekset fandt en stærk modstand ved 16.000-området.

Muligt dobbelt topmønster er en advarsel for Dax indekstyre

Markedet forsøgte to gange at nå over 16.000 point og mislykkedes hver gang. Et muligt dobbelt topmønster er synligt på det daglige diagram, med halsudskæringen lige ved hovedstøtteområdet.

En daglig lukning under 14.800 point ville udløse mere svaghed, da investorer vil forsøge at sælge for det målte træk. En dobbelt top er et bearish vendemønster med det målte træk lig med afstanden fra toppen til halsudskæringen, projiceret fra halsudskæringen.

Ser man på det orange på diagrammet ovenfor, tyder det på et fald til 13.600-området, hvis markedet lukker under halsudskæringen.

Alt i alt er det svært at forestille sig, at det tyske aktiemarked stiger, mens centralbanken strammer pengepolitikken. Som sådan bør tyre være opmærksomme på den dobbelte tops halsudskæring.