HomeNewsEr Dow Jones stramme rækkevidde forbi? Investorer forbereder sig på et udbrud

Er Dow Jones stramme rækkevidde forbi? Investorer forbereder sig på et udbrud

Mircea Vasiu

Dow Jones har handlet i en stram spændvidde i et år nu – vil intervallet snart slutte, eller venter der mere af det samme?

Amerikanske aktier faldt i starten af 2022 og genvandt derefter det meste af det tabte terræn. Flere faktorer var ansvarlige for den bearish-stemning i starten af året, såsom stigende inflation og krig i Østeuropa.

Desuden er centralbanker rundt om i verden, ledet af Federal Reserve i USA, begyndt at stramme deres pengepolitik. For eksempel har to af de mest indflydelsesrige centralbanker, Reserve Bank of New Zealand og Bank of Canada, alene i denne uge hævet deres benchmarkrente med 50bp.

En strammere pengepolitik tynger aktier på verdensplan og forklarer dermed den sene kamp. Alligevel forbliver aktier bemærkelsesværdigt robuste og handler tæt på deres rekordhøje niveauer.

Dow Jones handlede i et stramt interval i det sidste år

De sidste tolv måneder har ikke bragt andet end intervallhandel for Dow Jones-indekset. Markedet bevæger sig i et stramt interval mellem 30.000 og 35.000 point, og hvert breakout indtil videre har vist sig at være falsk.

Det kan være frustrerende for nogle investorer, men aktiemarkedets evne til at konsolidere nær alle tiders højdepunkter under en så uvenlig fundamental kontekst er intet mindre end bemærkelsesværdig.

Dow konsoliderer nær alle tiders højder

Det kortsigtede billede fortæller os måske ikke meget, men det mellemlange billede afslører en stærk præstation. For eksempel havde Dow Jones fordoblet sig på to år og leverede en solid præstation for passive investorer.

Midterm år trækker i gennemsnit -17,1 % tilbage

Den seneste korrektion set på de amerikanske aktiemarkeder er ikke usædvanlig. Faktisk bringer midtvejsår i gennemsnit en tilbagetrækning på -17,1 %, så faldet set siden starten af 2022 kan have været det.

Lignende forskning viser dog, at mellemårene normalt bunder sidst på året. Derfor kan der være mere svaghed forude.

Men den gode nyhed er, at afkastet et år senere er +32,3 % i gennemsnit. Som sådan kan intervallet på tolv måneder blot være en konsolidering før endnu et forsøg på alle tiders højder.