HomeNewsEr det sikkert at købe Home Depot-aktier efter et fald på 8% ?

Er det sikkert at købe Home Depot-aktier efter et fald på 8% ?

Mircea Vasiu

Home Depots aktiekurs dykker, mens ledelsen advarer om et udfordrende år forude. Er det sikkert at købe?

En af ugens vigtigste begivenheder med hensyn til indtjeningsrapportering var Home Depots indtjeningsopkald. I går rapporterede selskabet bedre end forventet resultater, og alligevel er aktiekursen styrtdykket med mere end 8 pct.

Nøglen til at fortolke Home Depots resultater er fremadrettet vejledning. Ledelsen advarede om, at 2022 ville blive udfordrende for virksomheden, selvom det sagde at forvente et let positivt salg i samme butik.

Højdepunkter for 4. kvartal 2021

Salget steg med 10,7 % sammenlignet med samme kvartal for et år siden. Det sammenlignelige salg steg også.

Desuden steg udvandet indtjening pr. aktie med 21,1 % år-til-år. Alt i alt var 2021 et rekordår for virksomheden med over 150 milliarder dollars i salg.

For at fejre milepælen eller for at give et sødemiddel til den dårlige vejledning annoncerede ledelsen en stigning på 15 % i det kvartalsvise udbytte. Mere præcist vil det kvartalsvise udbytte stige til $1,90/kvartal eller $7,6/år, fra den 24. marts 2022.

Det er også værd at nævne en enestående milepæl, som Home Depot nåede. Antallet af fortløbende kvartaler, hvor selskabet har udbetalt udbytte, er nået op på 140!

Hvad fortæller diagrammerne os?

Det tekniske billede viser en beskadiget bullish opsætning. Markedet toppede ved $420 i slutningen af 2021 og dannede et dobbelt topmønster.

Home Depots aktiekurs fandt støtte ved tidligere modstand på deres sænkning. Det hoppede et stykke tid, men den dårlige 2022-vejledning udløste et salg, der brød støtten.

Som sådan blev støtte til modstand. Derfor bør $340-området fungere som modstand ved ethvert forsøg højere.

Eller man kan sige, at skævheden fra nu af er bearish, mens aktiekursen forbliver under $340. På den anden side giver en daglig lukning over $340 kontrollen tilbage til tyrene.

Alt i alt leverede Home Depot rekordsalg og tjente mere end markedet estimerede for 2021. Den dårlige fremadrettede guidance var dog nok til at udløse et salg, især i betragtning af den generelle bearish markedsstemning i starten af 2022.