HomeNewsDow lukker næsten 200 point højere, aktier snapper to-dages tabsrække for at starte Big Fed Week

Dow lukker næsten 200 point højere, aktier snapper to-dages tabsrække for at starte Big Fed Week

News Team

Aktier lukkede højere mandag i en volatil handelssession forud for Federal Reserves to-dages politiske møde, der skulle starte tirsdag.

Dow Jones Industrial Average sprang 197,26 point, eller 0,64 %, til 31.019,68. S&P 500 steg 0,69 % til 3.899,89, og Nasdaq Composite tilføjede 0,76 % til 11.535,02.

Aktier svingede mellem gevinster og tab gennem hele sessionen, med 30-aktieindekset faldet så meget som 263 point tidligere på dagen. Ved lave sessioner faldt S&P 500 og Nasdaq mere end 0,9 % hver.

Renterne skød højere forud for Fed’s sandsynlige beslutning om at hæve sin benchmarkrente med yderligere 75 basispoint for at stoppe inflationen senere på ugen. Den 10-årige statsrente toppede 3,51 % og nåede sit højeste niveau i 11 år.

Efter et kort håb hen over sommeren om, at Fed kan være færdig med sin aggressive stramningskampagne, har investorer dumpet aktier igen på grund af frygt for, at centralbanken vil gå for langt og vippe økonomien ud i en recession.

Investorer er fokuseret på Feds politiske møde, der skal begynde tirsdag, hvor centralbanken forventes at hæve renten med yderligere 75 basispoint. Investorer holder også øje med vejledning om virksomhedernes indtjening, inden den næste rapporteringssæson begynder i oktober.

“Vi er i en vente-og-se tilgang, og markederne venter på en form for bullish eller bearish katalysator til at sende os ud af dette handelsområde,” sagde Adam Sarhan, CEO for 50 Park Investments. “Markederne kæmper for retning, og det er den grundlæggende nyhed.”

Ni ud af de 11 S&P 500-sektorer sluttede dagen positivt, hvilket førte til opsiden af materialer, forbrugsgoder og industrier. Finansielle poster steg også, da nogle investorer væddede på, at højere renter kunne gavne deres bundlinjer. Sundhedsplejen var efternøleren, og faldt efter kommentarer fra præsident Joe Biden indikerede, at pandemien er forbi.

Aktierne faldt i sidste uge, da investorerne reagerede på en varmere end forventet inflationsrapport og en dyster advarsel fra FedEx om en “betydeligt forværret” global økonomi. De store gennemsnit rapporterede deres fjerde ugentlige tab på fem uger.

Et par udgivelser af økonomiske data på dækket i denne uge efter det centrale Fed-møde, inklusive boligstart i august på tirsdag og indledende ansøgninger om arbejdsløshed på torsdag.