HomeNewsDiagram: Dax-indeks falder på nyheder om Ruslands invasion af Ukraine

Diagram: Dax-indeks falder på nyheder om Ruslands invasion af Ukraine

Mircea Vasiu

Det tyske aktiemarkedsindeks åbnede dagen lavere. Nyheder om, at Rusland angreb Ukraine natten over, udløste et salg af europæiske aktier.

Europæere vågnede i chok i dag, da nyheden om, at Rusland i løbet af natten lancerede et angreb på Ukraine. Nyheden udløste en risk-off bevægelse på de finansielle markeder, først afspejlet af investorer, der søgte tilflugt i sikre valutaer som den japanske yen eller den schweiziske franc.

Fordi aktiemarkedets fremgang ses som en risk-on bevægelse, udløser et risk-off-environment det modsatte – et fald. Europas afhængighed af russisk gas gjorde det sårbart, og Ruslands træk var modigt i betragtning af, hvad der var på spil.

Som sådan blev det tyske hovedbørsindeks, Dax, solgt. Den åbnede med et hul lavere, og det tekniske billede er fortsat bearish.

Bearish-advarsler er dukket op på Dax's daglige diagram siden slutningen af 2021

Dax-indekset faldt under stor støtte, men tekniske forhandlere er ikke så overraskede. Når alt kommer til alt, er store bearish-signaler, der advarer om en korrektion, dukket op på det daglige diagram siden de sidste dage af 2021.

For det første endte det foregående år med, at Dax-indekset dannede et dobbelt topmønster ved 16.200-området. Siden da kunne den ikke lave en ny high, hvilket gav bjørnene en grund til at presse på for mere.

For det andet var Dax-indeksets transformation fra 30 til 40 bestanddele beregnet til at "modernisere" det. Det vil sige, for at gøre det mere attraktivt for investorerne, skete det bare ikke.

For at komme tilbage til det tekniske billede, har det dobbelte topmønster et afmålt træk, set i orange på skemaet ovenfor. Det peger på 13.200 som minimumsmålet, hvilket sandsynligvis bringer Dax-indekset ind i det bearish markedsområde.

Endelig fungerede 14.800-niveauet som et centralt niveau. Det gav støtte i næsten et år, da investorer købte indekset, hver gang markedet forsøgte at bevæge sig under.

Nu hvor støtten er brudt, bliver det til modstand. Derfor bør ethvert muligt rally have svært ved at komme videre end 14.800.

For at opsummere er dette en mørk dag for Europa. Krig i Østeuropa er noget at bekymre sig om, da det er det, Europa for enhver pris har forsøgt at undgå i de seneste årtier.