HomeNewsDe bedste 4 agribusiness-aktier at købe midt i stigende fødevarepriser

De bedste 4 agribusiness-aktier at købe midt i stigende fødevarepriser

Mircea Vasiu

Fødevarepriserne har nået en rekord højde i 2021 og bliver ved med at stige. En måde at drage fordel af det er at investere i landbrugsvirksomheder.

Inflationen spreder sig i den udviklede verden på grund af den monetære og finanspolitiske stimulans, der er givet som reaktion på COVID-19-pandemien. I 2021 nåede fødevareprisindekset det højeste niveau i 10 år – hvilket er det hurtigste tempo i fødevareprisinflationen siden 2008.

Fænomenet er udbredt. I USA er inflationen tæt på det højeste i fire årtier, og højere inflation "eksporteres" til dets handelspartnere.

Det seneste eksempel kommer fra Storbritannien. I et interview med BBC advarede Tescos formand om, at de værste fødevareprisstigninger "endnu ikke er på vej."

I lyset af en sådan udvikling kan investorer justere deres porteføljebeholdninger ved at tilføje virksomheder med eksponering mod landbrugssektoren. Her er de fire bedste agribusiness-aktier at købe midt i fødevareprisinflationen: Zoetis, Deere & Company, Archer-Daniels-Midland og Tyson Foods.

Zoetis

Zoetis (NYSE:ZTS) er en amerikansk virksomhed med hovedkontor i Parsippany, New Jersey. Det tilbyder forskellige agribusiness-tjenester, præcisionshusdyravl og dyresundhedsmedicin, for blot at nævne nogle få af de områder, den opererer i.

Dette er et selskab, der udbetaler udbytte – det fremadrettede udbytte er 0,65 %, og Zoetis har øget det årlige udbytte de seneste otte år i træk. Udover det kvartalsvise udbytte har Zoetis' investorer oplevet at aktiekursen er steget med +26,99% i de sidste 12 måneder.

Deere & Company

Deere (NYSE:DE) er en amerikansk virksomhed, der opererer inden for landbrugs- og landbrugsmaskiner. Dens EBIT-margin for de seneste tolv måneder er meget højere end sektorens median (18,41 % mod 9,59 %), og den betaler også et udbytte.

Archer-Daniels-Midland

Archer-Daniels-Midland (NYSE:ADM) er et amerikansk firma fra Chicago, Illinois. Grundlagt i 1902 og den opererer i landbrugsproduktindustrien, samt er en forhandler af blandt andet landbrugsvarer.

Dens indtægter vokser meget højere end sektorens median med 262,86%, og aktiekursen er på alle tiders højder. Derudover udbetaler Archer-Daniels-Midland et kvartalsvis udbytte og har øget sine årlige udbyttebetalinger i de sidste otteogtyve år i træk.

Tyson Foods

Tyson Foods (NYSE:TSN) er en amerikansk virksomhed, der er aktiv inden for emballerede fødevarer og kødindustrien. Det beskæftiger over 130.000 mennesker på verdensplan, og det rapporterede sin kvartalsvise indtjening i dag. Omsætningen knuste estimaterne, og aktiekursen er steget med mere end 10 % som følge heraf.

Virksomheden har en attraktiv værdiansættelse, da dens P/E Non-GAAP ratio efter 12 måneder er lavere end sektormedianen med 41,76 %.