Home » News » De 4 bedste olieudstyr og serviceaktier når oliepriserne stiger

De 4 bedste olieudstyr og serviceaktier når oliepriserne stiger

Oliepriserne steg kraftigt som reaktion på konflikten mellem Rusland og Ukraine. Med WTI-råolieprisen på $110/tønde og derover, hvad er de bedste olieudstyrs- og service aktier at købe?

Rusland invaderede Ukraine, og de vestlige nationer reagerede med hårde økonomiske foranstaltninger. Mens russisk gas stadig strømmer i Europa gennem rørledninger i Ukraine, er udviklingen på oliemarkedet noget mere kompliceret.

Mange olieselskaber meddelte, at de flygtede fra Rusland. Desuden nægter handlende at tage imod russisk olie, hvilket udløser en stigning i oliepriserne.

Som konsekvens har WTI-råolieprisen ramt $110/tønde og mere. Højere oliepriser styrker de olieproducerende virksomheders overskud, som til gengæld investerer mere i oliefelter. Så hvad er de bedste olieudstyrs- og tjenester-aktier at købe midt under højere oliepriser? Her er fire navne at overveje: Schlumberger, Baker Hughes, Helmerich & Payne og Haliburton.

Schlumberger

Schlumberger (NYSE:SLB) er en amerikansk olieudstyrs- og servicevirksomhed baseret i Houston, Texas. Det leverer teknologi til blandt andet boring og olieproduktion, og det blev grundlagt i 1926.

Med verdensomspændende aktiviteter er det en af de største virksomheder inden for olieudstyrs- og serviceindustrien. Dets aktiekurs steg mere end 34% i de seneste tolv måneder, og selskabet udbetaler også udbytte. Ved den aktuelle børskurs er Schlumbergers P/E-forhold 20,11.

Bager Hughes

Baker Hughes (NASDAQ:BKR) er en stor energiaktør, der er aktiv i olie- og gasudstyrs- og serviceindustrien. Med base i Houston, Texas, beskæftiger det over 50.000 mennesker og udbetaler kvartalsvis udbytte.

Dets aktiekurs steg i år med 17,79 %, og det fremadrettede udbytte er 2,54 %.

Helmerich & Payne

Helmerich & Payne (NYSE:HP) er baseret i Tulsa, Oklahoma, og leverer teknologi og løsninger til olieboring. Aktiekursen har overgået sektorens median i de seneste tre måneder med 206,40 %, og selskabet betaler også udbytte.

Halliburton

Halliburton (NYSE:HAL) er et andet firma fra Houston, Texas, der opererer i olie- og gasudstyrs- og serviceindustrien. Det blev grundlagt i 1919, og aktiekursen steg næsten 40% i de sidste tolv måneder.