HomeNewsDax-indekset nærmer sig stor modstand: her er hvad diagrammerne viser

Dax-indekset nærmer sig stor modstand: her er hvad diagrammerne viser

Mircea Vasiu

Dax-indekset hoppede fra sine seneste lavpunkter og nærmer sig nu stor modstand. Er det muligt for det tyske aktiemarkedsindeks at bevæge sig til et nyt rekordhøjdepunkt?

Aktiemarkederne i Europa væltede over nyheden om, at Rusland havde invaderet Ukraine. Men efter det indledende chok besluttede investorerne at købe dykket, og derfor steg alle større europæiske indekser stærkt.

Nu er det store spørgsmål, om afvisningen er et rally på bjørnemarkedet eller starten på en ny bullish trend? Mens de geopolitiske spændinger tyder på forsigtighed, ser det tekniske analysebillede bullish ud.

15.000 – et afgørende niveau for Dax

Dax toppede over 16.000 point, og så tog bjørne kontrollen. Før salget kan man dog bemærke, at markedet fandt stærk støtte på 15.000.

Den støtte forvandlede sig til modstand, og det er derfor, Dax tøver på de nuværende niveauer. På en daglig lukning over 15.000 vil Dax sandsynligvis finde flere købere.

Omvendt hoved- og skuldermønster tyder på mere opad

Mens den horisontale modstand på 15.000 ser stærk nok ud til at drive investorerne væk, kommer et omvendt hoved- og skuldermønster til at understøtte den bullish tese. Markedet ser ud til at teste halsudskæringen igen, og den målte bevægelse peger på et nyt rekord nogensinde.

Hoved og skuldre er vendemønstre, og deres målte bevægelse repræsenterer kun den minimumsafstand, som markedet bør tilbagelægge. Som sådan kan Dax's rally fortsætte selv ud over de rekordhøje højdepunkter, der blev opnået i slutningen af 2022.

Konflikten mellem Rusland og Ukraine er ikke nok til at skræmme aktiemarkedsinvestorer

En risiko for de europæiske aktiemarkeder er den igangværende krig i Østeuropa. Sikkert nok, grunde til at være optimistisk dukkede op senere.

For eksempel gav gårsdagens møde mellem de to lande i krig ifølge pressemeddelelserne nogle fremskridt. Som følge heraf steg aktiemarkederne, men stemningen kan ændre sig på et øjeblik.

Alt i alt var investorerne på de europæiske aktiemarkeder ikke bange for konflikten. De købte dykket, hvilket afspejles af Dax-indekset, der hopper mere end 2.000 point, og det tekniske billede ser konstruktivt ud fremover.

15.000 repræsenterer et centralt niveau. Enhver tæt over det kan udløse mere styrke.