HomeNewsDaglig markedsoversigt: Her er højdepunkterne fra torsdag

Daglig markedsoversigt: Her er højdepunkterne fra torsdag

Jayson Derrick

  • Crocs glider efter opkøbet af Hey Dude, og Quidel køber Ortho Clinical Diagnostics
  • SciPlay Corp-aktierne faldt, efter at Scientific Games udtalte, at de ikke længere planlægger at købe den resterende andel i virksomheden.
  • Pfizer’ Paxlovid er den første af sin slags Covid-behandlingspille, der er godkendt af FDA.

Crocs annoncerer opkøb for 2,5 milliarder dollar

Crocs Inc (NASDAQ: CROX) så sine aktier tanke efter at have annonceret et opkøb på 2,5 milliarder dollar. Sko-fabrikanten skal købe Hey Dude for 2,5 milliarder dollars i aktier og kontanter. Handlen der er underlagt lukkebetingelser og myndighedsgodkendelse forventes afsluttet i første kvartal næste år. Den amerikanske gigant vil betale $2,05 milliarder kontant, mens de resterende $450 millioner vil blive betalt til Hey Dude CEO Alessandro Rosano via aktier.

SciPlay Corp glider efter beslutning fra Scientific Games

Aktierne i SciPlay Corp (NASDAQ:SCPL) faldt med 20%, efter at Scientific Games (NASDAQ:SGMS) meddelte, at de ikke planlægger at erhverve de resterende 19% af ejerandelen af videospilsudvikleren. Spilservice- og produktselskabet ejer i øjeblikket 81% af Sciplay, hvilket giver det en stemmeandel på 98%.

Scientific Games aflaster i øjeblikket sit lotteri- og sportsvæddemålsselskab for henholdsvis $6,05 milliarder og $1,20 milliarder, mens planen om at erhverve de resterende 19% af SciPlay blev annonceret i juli. Hvis handlen var blevet gennemført, ville handlen have skiftet hver aktie i SciPlay med 0,25 andel af Scientific Games til aktionærerne.

Pfizer får sin Covid-pille godkendt af FDA

Pfizer (NYSE:PFE) får sin Covid-behandlingspille Paxlovid godkendt af US Food and Drug Administration (FDA). Pillen er den første af sin slags, der har modtaget godkendelsen. Pillerne skal bruges i nødstilfælde i hjemmet. Pfizer indvilligede onsdag i at sælge omkring 4,25 millioner doser af Paxlovid til Storbritannien. Pfizer har produceret 80 millioner doser i år og sigter mod at producere omkring 4 milliarder doser i 2022.

Quidel underskriver aftale om at underskrive Ortho Clinical Diagnostics

Quidel Corporation (NASDAQ:QDEL) og Ortho Clinical Diagnostics (NASDAQ:OCDX) meddelte, at de har indgået en aftale, som vil få Quidel til at overtage Ortho. Handlen er værd 6,0 milliarder USD og forventes afsluttet i løbet af 1. halvår af 2022. Quidel vil betale en præmie på 25 % over Orthos lukkekurs den 22. december til 24,68 USD pr. aktie ved at bruge en kombination af kontanter og nyudstedte aktier.