Home » News » Coinbase-boost fra højere renter er ‘meget undervurderet’

Coinbase-boost fra højere renter er ‘meget undervurderet’

Oppenheimer-analytiker gentager en bullish holdning til kryptohandelsplatformen og ser en potentiel opside for aktier på mere end 40%.

Coinbase Global Inc (NASDAQ: COIN) aktie har potentiale til at stige mere end 40% fra det nuværende niveau, ifølge Oppenheimer-analytiker Owen Lau, der sagde, at de potentielle fordele for kryptovaluta-platformen fra højere renter er “meget undervurderet.”

Lau gentog den outperform-vurdering, han har haft på aktien siden maj 2021, lige efter Coinbase blev børsnoteret. Han holdt sit kursmål på $107, hvilket indebar 43,6% opside fra tirsdagens lukkekurs på $74,50, idet han sagde, at han mente, at aktien i øjeblikket handles til et “trykt multiplum.”

“Det er lettere at forbinde Coinbase med handel end med renteindtægter, men denne opfattelse kan ændre sig på kort sigt,” skrev Lau i en note til kunder. “Mens stigende renter har påvirket dets handelsindtægter negativt, vil de sandsynligvis gavne renteindtægterne.”

Aktien COIN, -2,05% faldt 2,9% i førmarkedshandel onsdag, efter at være steget 20,3% i løbet af de seneste tre sessioner til og med tirsdag. Bitcoin BTCUSD, 0,72% faldt 1,6% tidligt onsdag, efter at have fået 4,1% de seneste tre dage.

Coinbase’s kvartalsresultater har overset forventningerne de seneste to kvartaler, da handelsvolumen faldt 7,8% fra et år siden i første kvartal, og derefter faldt 53,0% i andet kvartal.

I mellemtiden steg nettorenteindtægterne 218 % i første kvartal til at repræsentere 0,9 % af den samlede omsætning og steg derefter 400 % til 4,0 % af den samlede omsætning i andet kvartal. Federal Reserve havde hævet sit målinterval for dag-til-dag renter fra nul til 0,25 % ved udgangen af 2021 til 1,50 % til 1,75 % til slutningen af juni, og har hævet det til 3,00 % til 3,25 % siden da.

Oppenheimers Lau sagde, at der er tre dele af Coinbase’s forretning, der kan få et løft fra stigende kurser: 1) USC Coin stablecoin (USDC); 2) kundens depotkontanter; og 3) virksomhedens kontanter.

“Vores analyse af Circle [stablecoin] og USDC viser, at det fulde udbytte af priserne for Coinbase endnu ikke er kommet, og Coinbase er unikt positioneret til at drage fordel af dette voksende stablecoin-økosystem,” skrev Lau.

Coinbase’s aktie er faldet 69,0% år til dato indtil tirsdag, mens bitcoin er sunket 61,3% og S&P 500-indekset SPX, -0,20% har tabt 12,8%.