HomeNewsChancerne for en økonomisk recession er stigende, men aktiemarkedet har allerede prissat det og fundet bunden, siger JPMorgan

Chancerne for en økonomisk recession er stigende, men aktiemarkedet har allerede prissat det og fundet bunden, siger JPMorgan

News Team

Oddsene for en økonomisk recession i USA er stigende, da de seneste PMI-data viser et fald i erhvervsaktiviteten, antallet af ledige begynder at stige, og boligmarkedet bremses midt i høje realkreditrenter, sagde JPMorgans Marko Kolanovic i et mandagsnotat.

Men investorer bør ikke bekymre sig, fordi S&P 500’s år-til-dato fald på så meget som 24%, kombineret med negative indtjeningsrevisioner og et skift i rentemarkederne, betyder, at aktiemarkedet fuldt ud har prissat en mild recession, ifølge Bemærk.

“Risikomarkederne ser ud til stort set at have ignoreret svage økonomiske data, og om noget er aktiemarkederne steget i løbet af den seneste uge,” sagde Kolanovic. “Med toppen i Feds prissætning sandsynligvis bag os, burde det værste for risikomarkederne og markedsvolatiliteten også ligge bag os.”

Efterhånden som oddsene for en økonomisk recession stiger, kan det åbne dørene til en mere afbalanceret Fed, der i sidste ende fører til færre renteforhøjelser. Det skyldes, at recessioner, selv milde, ofte giver et deflationært chok, hvilket ville være et velkomment tegn for politikere, der har forsøgt at tæmme 40-årige højder i inflationen.

“En recession, der øger arbejdsløsheden væsentligt, vil sandsynligvis levere et tilsvarende stort desinflationsudbytte nu,” sagde Kolanovic.

For at positionere sig for den potentielle dynamik i en mild recession, der allerede er prissat ind på aktiemarkedet, mener han, at vækstaktier vil overgå værdiaktier, når obligationsrenterne ruller over, råvarepriserne falder, og den amerikanske dollar potentielt topper.

“Vi mener, at dette er en af de vinkler, der indvarsler fasen med ‘dårlige data begynder at blive set som gode’,” sagde Kolanovic.

“I alt, mens recession odds stiger givet svagere økonomiske data, tror vi, at i det mindste en mild recession allerede er i prisen. Vi forbliver derfor forsigtigt optimistiske,” konkluderede han.