HomeNewsBurde du købe Pfizer-aktier efter Q4 FY2021 indtjeningsopkaldet?

Burde du købe Pfizer-aktier efter Q4 FY2021 indtjeningsopkaldet?

Mircea Vasiu

Pfizer rapporterede sin kvartalsvise indtjening tidligere i dag, og det leverede overordnede imponerende økonomiske resultater. Aktiekursen faldt dog ved åbningen, da guidancerne ikke levede op til estimaterne.

Pfizer opnåede verdensomspændende anerkendelse, da det er en af de første farmaceutiske virksomheder, der opdagede og leverede en COVID-19-vaccine. Tidligere i dag rapporterede det sine økonomiske resultater for Q4 FY2021 og præsenterede generelt gode resultater. Guidancen var dog under estimaterne, og aktiekursen åbnede lavere.

Ikke desto mindre genoprettede aktiekursen sig under handelssessionen. Så skal du alligevel købe Pfizer-aktier?

Q4 FY2022 Indtjeningsopkald Højdepunkter

Pfizer rapporterede kvartalsvise indtægter på 23,8 milliarder dollars og opfyldte eller oversteg alle komponenter i dets finansielle 2021-vejledning. Guidancen for regnskabsåret 2022 var dog lidt under markedsestimatet, hvilket udløste bevægelsen lavere. For eksempel forventede markedet en EPS på $6,71 i 2022, men selskabet sagde, at det forventer en EPS i intervallet $6,35 og $6,55.

Hvad med Pfizers værdiansættelse?

Aktiekursen handles til et P/E Non-GAAP-forhold for de sidste tolv måneder på 14,15, meget lavere end sektormedianen med 31,91%. Med den nuværende pris er virksomheden vurderet til 297,48 milliarder dollars og har en virksomhedsværdi på 307,93 dollar.

Udover det attraktive P/E-forhold opererer Pfizer med en bruttoavance på 65,41 %, hvilket er 16,98 % højere end sektormedianen. Derudover udbetaler selskabet kvartalsvis udbytte med et forward-udbytteafkast på 3,01 % og en udbytteprocent på 41,22 %.

Hvad fortæller det tekniske billede?

Det tekniske billede maner til forsigtighed. På den lyse side kan tyre argumentere for, at aktiekursen i øjeblikket tester horisontal støtte, og derfor er dette et godt sted at købe aktien.

På bagsiden kan man ikke ignorere et muligt hoved- og skuldermønster. Et sådant mønster indikerer en vending, men aktiekursen fandt støtte. Således, mens over støtte, har tyre stadig en sag.

Pfizers aktiekurs er steget +52,38% i de sidste tolv måneder, og den toppede med omkring $60/aktie i 2021. Senest fastholdt Wells Fargo sin købsvurdering på Pfizers aktiekurs med et kursmål på $65.