Home » News » Blodet på Wall Street fortsætter, mens Nvidia fører amerikansk teknologisalg

Blodet på Wall Street fortsætter, mens Nvidia fører amerikansk teknologisalg

4 September 2024 Putem News Team

En bølge af paniksalg ramte Wall Street tirsdag, hvor S&P 500, Nasdaq Composite og Dow Jones Industrial Average alle led deres stejleste daglige procentvise fald siden begyndelsen af august.

Blodet var udbredt, hvor ni af de 11 sektorer inden for S&P 500 sank i minus, ledet af kraftige fald i teknologi, energi, kommunikationstjenester og materialer.

Salget blev udløst af mangelfulde amerikanske fremstillingsdata, som trods en beskeden stigning i august forblev i stilstand efter et lavpunkt på otte måneder i juli.

Chipproducenten Nvidia bar hovedparten af blodbadet, styrtdykkede med 9,5 procent i almindelig handel og sænkede yderligere 2,4 procent efter timer efter nyheden om, at det amerikanske justitsministerium havde udstedt stævninger som led i en antitrust-undersøgelse.

Det førte til, at $279 mia. blev slettet af markedsværdien – det største enkeltdagstab nogensinde registreret for en amerikansk aktie.

En ringvirkning kunne mærkes på tværs af teknologisektoren, hvor Alphabet , ejeren af Google, faldt 3,6 procent, Apple tabte 2,7 procent, og Microsoft tabte 1,8 procent.

Philadelphia SE Semiconductor Index faldt med 7,8 procent, hvor hvert enkelt medlem af indekset faldt med mindst 5,4 procent.

“Efterhånden som bekymringerne vokser for, at AI’s lovede revolution kan tage længere tid end forventet, genovervejer nogle investorer de høje værdiansættelser. Men det er ikke tid til at afskrive Nvidia,” sagde Nigel Green, administrerende direktør for finansiel rådgivning, Devere Group.

“Nvidia er stadig steget 118 procent for året,” forklarede Green og tilføjede, at “markedet kan reagere på kortsigtede bekymringer, men Nvidias rolle i fremtiden for kunstig intelligens er fortsat solid. Dette fald skal ses som et midlertidigt tilbageslag, ikke et tegn på faldende relevans.”

Tesla faldt også med 1,6 procent på nyheder om, at de planlægger at producere en seks-sæders variant af sin Model Y i Kina i slutningen af 2025. Boeing var endnu et højt profileret offer, der faldt med 7,3 procent efter Wells Fargo nedjusterede flygigantens aktie fra “ lige vægt” til “undervægtig”.

Det er det andet store globale aktiesalg i de seneste uger. I begyndelsen af august blev billioner af dollars slettet fra Nasdaq-noterede giganter, da skuffende amerikanske jobvæksttal og tiltagende recessionsfrygt udløste en global markedsnedgang.

Det kommer forud for afgørende data for den amerikanske økonomi. Erhvervsdrivende afventer flere arbejdsmarkedsrapporter forud for fredagens løndata uden for landbruget for august.

Federal Reserve forventes at sænke renten på sit møde den 17.-18. september efter formand Jerome Powells nylige støtte til at lempe pengepolitikken.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-carnage-continues-as-nvidia-leads-us-tech-selloff/