HomeNewsBedste guldmineaktier at købe midt i dyb værdi mod guldbarrer

Bedste guldmineaktier at købe midt i dyb værdi mod guldbarrer

Mircea Vasiu

Guldmineaktier handles med en stor rabat sammenlignet med prisen på guld. Så hvad er de bedste guldmineaktier at købe?

I tider med stigende inflation vender investorerne deres opmærksomhed mod guld. Den traditionelle sikring mod den generelle stigning i priserne på varer og tjenesteydelser skuffede ikke under COVID-19-pandemien, selvom nogle investorer forventede, at guld ville vokse endnu mere, end det gjorde.

Den nåede dog et nyt all-time high, da den handlede over $2.000 for første gang nogensinde. Men guldets præstation er endnu mere indlysende, når vi fortolker den i forhold til guldmineaktier, som handles tæt på et 35-årigt lavpunkt i forhold til guld.

Så hvilke guldmineaktier skal man købe midt i den dybe værdi mod guldbarrer? Her er nogle navne at overveje: Barrick Gold, Alamos Gold og Newmont.

Barrick guld

Barrick Gold har hovedkontor i Toronto, Canada, og driver guldminer i lande som Mali, Argentina, Canada og USA. Dette er et udbyttebetalende selskab med et terminsudbytte på 1,59 % og et udbytteudbytte på 31,62 %.

Udover at modtage udbytte, så aktionærerne aktiekursen stege med +15,60% i de sidste 12 måneder. Til den nuværende markedspris har Barrick Gold en markedsværdi på 44,86 milliarder dollars.

Franco Nevada

Franco Nevadas aktiekurs ligger tæt på rekordhøje niveauer og er allerede steget +22,75 % YTD. Ligesom Barrick Gold udbetaler Franco Nevada et udbytte, men det fremadrettede udbytte er kun 0,77 %.

En af de målinger, der henleder opmærksomheden på Franco Nevada, er bruttoavancen for de seneste tolv måneder, højere end sektormedianen med 179,54 %.

Newmont

Newmonts aktiekurs nåede et nyt all-time high i april, da guldminearbejdere nød godt af guldpriserne, der handlede tæt på $2.000 igen. Newmonts terminsudbytte er 2,6%, og den femårige udbyttevækst er 71,11%.

Ved den nuværende markedspris er Newmont vurderet til 67,18 milliarder dollars og har en virksomhedsværdi på 67,94 milliarder dollars.