HomeNewsBedste aktier at købe i denne uge forud for deres indtjening

Bedste aktier at købe i denne uge forud for deres indtjening

Mircea Vasiu

Home Depot, Barclays og Danone præsenterer deres økonomiske resultater i denne uge.

Finansmarkederne har på det seneste været påvirket af udviklingen i Ukraine og Rusland. Som sådan fokuserede investorerne mere på aktiemarkedsindeksernes reaktion på overskrifter snarere end på individuelle virksomheder.

Ikke desto mindre fortsætter indtjeningssæsonen med nogle store navne, der rapporterer deres indtjening i denne uge, både fra USA og Europa. Fra Amerika er Home Depot planlagt til at offentliggøre sin kvartalsindtjening den 21. februar, mens fra Europa er Barclays i Storbritannien og Danone i Frankrig i rampelyset.

Home depot

Home Depot-investorer forventer EPS på $3,18 for Q4 FY2022 – på linje med sidste års i samme periode. Aktiekursen er faldet tocifret i 2022, men stadig i positivt terræn på årsbasis.

Virksomheden udbetaler et solidt udbytte og har øget det de seneste 12 år i træk. Det fremadrettede udbytte er 1,90%, og udbetalingsforholdet er 43,85%.

Udover udbyttet, som appellerer til mange investorer, har Home Depot en EBIT-margin de seneste 12 måneder, der er større end sektormedianen med 9,65 %.

Home Depots langsigtede investorer har nydt godt af den bemærkelsesværdige stigning i aktiekursen. Eksempelvis steg aktiekursen i det sidste årti fra $20 til over $400, mens Home Depot samtidig betalte udbytte.

Barclays

Barclays er en af de største banker i Storbritannien. Med hovedkontor i London, beskæftiger det over 80.000 mennesker og betjener kunder over hele verden.

Virksomheder i den finansielle sektor nød godt af det høgagtige twist i centralbankernes sprog. Barclays er en af dem.

Bank of England har startet en stramningscyklus, og aktiekursen er steget 26% i de sidste 12 måneder. Desuden voksede Barclays' omsætning med 27,31% år/år, hvilket er højere end sektorens median med 43,98%.

Danone

Danone er en af verdens største fødevare- og drikkevarevirksomheder med verdensomspændende aktiviteter. Baseret i Paris, Frankrig, beskæftiger det over 100.000 mennesker, og EPS for 2022 forventes at være 3,46 EUR.

Danone er et udbyttebetalende selskab, og det handles til et P/E-forhold på 16,11, som forventes at falde til 13,81 i 2025.