HomeNewsBedste 4 råvareaktier at købe midt i den “grønne revolution”

Bedste 4 råvareaktier at købe midt i den “grønne revolution”

Mircea Vasiu

Råvarepriserne er på flugt på grund af pandemien og konflikten i Ukraine, men overgangen til elbiler, en del af den grønne revolution, favoriserer også råvareaktier.

Råvarepriserne blev ved med at stige for nylig, drevet af stigende inflation og den såkaldte "grønne revolution." Lad os diskutere dem separat, før vi ser på de bedste råvareaktier at købe på grund af den grønne omstilling.

Første inflation. COVID-19-pandemien udløste massiv finanspolitisk og monetær stimulans fra regeringer og centralbanker verden over. Som et resultat, på grund af udbudschokket, jagtede for mange penge for få varer, så inflationen steg.

Råvarer er en traditionel sikring mod inflation, så stigningen i råvarepriserne er ikke usædvanlig.

For det andet førte overgangen til grønne energikilder til, at regeringer forbød salg af forbrændingsmotorkøretøjer i den nærmeste fremtid. I stedet foretrækkes elbiler eller elektriske køretøjer.

Der bruges dog meget flere mineraler i elbiler end i konventionelle – 9 sammenlignet med kun 2. Derfor er dette endnu et løft for råvarepriserne, da investorerne forventer en stor efterspørgsel i fremtiden.

Så hvad er de bedste råvareaktier at købe nu?

Vale

Vale (NYSE:VALE) er en brasiliansk stålproducent. Dens aktiekurs er steget med mere end 40 % YTD, hvilket dværger aktiemarkedsindeksene.

Stigningen i råvarepriser førte til en stigning i virksomhedens bruttoavance, som nu overstiger sektormedianen med 97,69 %.

sydlig kobber

Southern Copper (NYSE:SCCO) udvinder og raffinerer kobber og andre mineraler, og det er baseret i Phoenix, Arizona. Alene i år steg aktiekursen med over 26 %, og Southern Copper udbetaler også et stort udbytte. Terminudbytteafkastet overstiger 5 %.

BHP Group

BHP Group (NYSE:BHP) er en australsk virksomhed, der opererer i den diversificerede metal- og mineindustri. Dens aktiekurs præstation overstiger 20% YTD, og virksomheden betaler også udbytte. Udbytteafkastet overstiger 8%.

LyondellBasel industri

LyondellBasel Industry (NYSE:LYB) er en råvarekemikalievirksomhed. Det udbetaler et kvartalsvis udbytte, og det fremadrettede udbytte er 4,34 %, mens udbytteprocenten er 26,46 %.

Aktiekursen handles tæt på alle tiders højder, og den steg tæt på 12 % YTD.