HomeNewsBedste 3 store vækstaktier at købe, da aktiemarkedet vendte tilbage

Bedste 3 store vækstaktier at købe, da aktiemarkedet vendte tilbage

Mircea Vasiu

Det amerikanske aktiemarked hoppede fra lavpunkter og marcherer nu mod nye højder. Apple, Microsoft og Costco – de bedste vækstaktier med store kapitalandele at købe.

Det har været normen at købe en dykning under COVID-19-pandemien, og det var det også i 2022. Ikke engang nyheden om, at krigen begyndte i Europa, drev investorerne væk fra aktiemarkedet.

Nu hvor aktierne er faldet fra lavpunktet, hvad er de bedste vækstaktier med large cap at købe? Her er tre virksomheder at overveje: Apple, Microsoft og Costco.

Æble

Apple behøver ingen introduktion, da dets brand har opnået global anerkendelse. Dets innovative produkter ændrede verden, og aktiekursen belønnede også aktionærerne.

For et årti siden handlede Apples aktiekurs til omkring $20/aktie, og nu er den på $177/aktie. Dette ser måske ikke så imponerende ud for nogle investorer, men det er værd at påpege, at Apple også er et udbyttebetalende selskab.

Apple udbetaler kvartalsvis udbytte, og det har øget det årlige beløb de seneste 9 år. Virksomheden opererede med en EBIT-margin på 30,90% i de seneste 12 måneder, højere end sektormedianen med 246,19%. Dette er måske grunden til, at investorer bliver ved med at købe Apple-aktier på trods af den på en eller anden måde høje værdiansættelse.

Microsoft

Microsoft er endnu et firma med en lang historie med udbyttebetaling. Det hævede sit årlige udbytte for de seneste 18 år, og alligevel handles aktiekursen nær alle tiders højder.

Microsoft opererer med en bruttoavance, der er højere end sektorens median med 38,93 %, og til den nuværende aktiemarkedskurs er den vurderet til 2,3 billioner USD.

Costco

Costcos aktiekurs er flad YTD, men steg mere end 60% i de seneste tolv måneder. Udover at aktiekursen steg, indkasserede aktionærerne store udbytter.

Costco udbetaler kvartalsvis udbytte, og det har øget det årlige beløb de seneste 18 år. Derudover er udbytteprocenten 26,05 %.

Ud af de 99 analytikere, der dækker Costcos aktiekurs, har ingen udstedt en salgsvurdering, og 28 har en neutral anbefaling. 71 analytikere har en købsanbefaling, og i starten af marts fastholdt BMO Capital markets sin købsvurdering med et kursmål på $580/aktie.