Home » News » Bank of England hæver renterne: derfor steg FTSE 100 på beslutningen

Bank of England hæver renterne: derfor steg FTSE 100 på beslutningen

Bank of England hævede renten igen, men FTSE 100-indekset blinkede ikke. Så hvorfor reagerede de britiske aktier positivt på centralbankens renteforhøjelse?

Efter at Federal Reserve i USA hævede renten i går, var det tid til, at Bank of England gjorde det samme i dag. Det levede op til markedets forventninger, og nu nåede renten i Storbritannien op på 0,75 %.

Ligesom det skete i går, hvor de amerikanske aktier steg efter en renteforhøjelse, skete det samme i dag med de britiske aktier. FTSE 100 steg på nyhederne og handlede tæt på de daglige højder.

Så hvad fik investorerne til at købe britiske aktier efter yderligere stramning af centralbanken?

Bank of England usikker på yderligere stramninger

Hovedårsagen til, at aktierne steg efter endnu en rentestigning, er, at Bank of England signalerede, at det er usikkert, om yderligere stramninger er passende. Nyheden kom som en overraskelse, fordi markedet prissatte yderligere rentestigninger, og derfor steg de britiske aktier, som afspejlet af FTSE 100-indekset.

Bullish flagmønster tyder på, at yderligere opside er mulig for FTSE 100-indekset

Når vi taler om FTSE 100, så handler den over den øvre kanal af et muligt bullish flagmønster. Det målte træk, som ses nedenfor i orange, peger på meget højere niveauer.

Med andre ord, mens over 7.230 point, ser FTSE 100 bullish ud med et kursmål på omkring 400 point projiceret fra den øvre kant af det bullish flag. Hvis det bullish scenario forbliver gyldigt i de kommende dage, kan vi sige, at Bank of Englands beslutning om at hæve renten yderligere ikke havde nogen indflydelse på aktiemarkedet.

For at opsummere, ligner dagens britiske aktiers reaktion på Bank of Englands renteforhøjelse, hvad de amerikanske aktier gjorde i går, efter at Federal Reserve startede en stramningscyklus. Renteforhøjelserne var med andre ord mere end prissat, og de overraskede slet ikke markedsdeltagerne.