HomeNewsAustralien kræver, at Apple, Meta, Microsoft deler anti-misbrugstrin, truer med bøder

Australien kræver, at Apple, Meta, Microsoft deler anti-misbrugstrin, truer med bøder

News Team

En australsk tilsynsmyndighed sendte juridiske breve til Facebook-ejer Meta Platforms Inc (NASDAQ: META), Apple Inc (NASDAQ: AAPL) og Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) med krav om, at de deler deres strategier for at udslette materiale, der misbruger børn på deres platforme eller får bøder.

e-Safety Commissioner, et organ oprettet for at beskytte internetbrugere, sagde, at det brugte love, der trådte i kraft i januar, for at tvinge teknologigiganterne til at afsløre foranstaltninger, de tog for at opdage og fjerne misbrugsmateriale inden for 28 dage. Hvis de ikke gjorde det, ville virksomhederne hver stå over for en bøde på A$555.000 ($383.000) om dagen.

Truslen understreger Australiens hårde tilgang til regulering af Big Tech-firmaer siden 2021, som hidtil har omfattet love, der tvinger dem til at betale medier for at vise deres indhold, og love, der får dem til at udlevere detaljer om anonyme konti, som sender ærekrænkende materiale.

Internetfirmaerne har i mellemtiden været under pres verden over for at finde en måde at overvåge krypterede meddelelser og streamingtjenester for materiale om børnemisbrug uden at gribe ind i brugernes privatliv.

“Denne aktivitet er ikke længere begrænset til skjulte hjørner af det mørke web, men er udbredt på de almindelige platforme, vi og vores børn bruger hver dag,” sagde kommissær Julie Inman Grant i en erklæring.

“Efterhånden som flere virksomheder bevæger sig mod krypterede meddelelsestjenester og implementerer funktioner som livestreaming, er frygten, at dette forfærdelige materiale vil spredes ukontrolleret på disse platforme,” tilføjede hun.

En talsmand for Microsoft, som ejer videoopkaldstjenesten Skype, sagde, at virksomheden havde modtaget brevet og planlagde at svare inden for 28 dage.

En talsmand for Meta, som også ejer beskedtjenesten WhatsApp, sagde, at virksomheden stadig gennemgår brevet, men fortsatte med at “proaktivt engagere sig med eSafety Commissioner om disse vigtige spørgsmål”.

Apple, som ejer videobeskedtjenesten FaceTime, meddelelsestjenesten iMessage og fotolagringstjenesten iCloud, svarede ikke umiddelbart på en e-mail, der søger kommentarer.

eSafety Commissioner henviste til tal leveret af US National Center for Missing & Exploited Children, som sagde, at det i år havde modtaget 29,1 millioner rapporter om børnemisbrugsmateriale fra internetvirksomheder, hvoraf kun 160 var fra Apple, mens 22 millioner var fra Facebook.

($1 = 1,4499 australske dollars).