Home » News » ASX lider af den værste uge i to måneder midt i amerikansk gældsdrama

ASX lider af den værste uge i to måneder midt i amerikansk gældsdrama

News Team

Det lokale aktiemarked er endt lidt højere efter rapporter om, at amerikanske politikere var tæt på at undgå en katastrofal standard, men stand-off har stadig ført til den værste uge i to måneder for børsen.

Benchmark S&P/ASX200-indekset sluttede fredag med en stigning på 16,6 point eller 0,23 procent til 7.154,8, mens det bredere All Ordinaries lukkede op med 18,2 point eller 0,25 procent til 7.334,9.

Men efter tab hver anden dag i denne uge sluttede ASX200 ugen med et fald på 1,71 procent, den værste uge siden midten af marts, midt i gældsloftet.

Men Reuters, Bloomberg og New York Times rapporterede fredag, at en aftale var ved at tage form, som ville hæve gældsloftet i to år, med forskellige bestemmelser, der ville tillade både demokrater og republikanere at hævde en slags sejr.

Forhandlere begyndte at udarbejde lovteksten til en aftale, ifølge Times, selvom nogle detaljer stadig var i luften.

AMP-cheføkonom Shane Oliver advarede om, at der stadig var potentiale for flere tilbageslag, og at det kunne tage et yderligere aktiemarkedsfald – hvilket ville påvirke både globale og australske aktier – for at sikre, at en aftale blev vedtaget af Kongressen.

“At blive enige for tidligt ville ikke falde for godt med nogen af sidernes base – så en sidste minuts aftale med argy bargy undervejs var altid mest sandsynlig,” skrev han i en analyse.

En aftale kan resultere i et kortsigtet opspring, men i løbet af de næste par måneder ser markedet sårbart ud, tilføjede hr. Oliver og pegede på bankstress, svaghed i industrielle råvarer, bløde førende økonomiske indikatorer i USA og Australien og tvivl om Kinas opsving. .

“Vi er fortsat af den opfattelse, at aktier vil klare sig godt på en 12-måneders udsigt, efterhånden som centralbankerne aftager, mens inflationen aftager, men de næste par måneder vil sandsynligvis blive barske,” sagde han.

Tech var ASX’s bedst præsterende sektor i fredags, understøttet for anden dag af entusiasme over kunstig intelligens, efter at chipproducenten Nvidias rosenrøde kvartalsrapport førte til et 1,7 procent natten over rally på Nasdaq.

Teknikvirksomheder opnåede tilsammen 1,6 procent, hvor printkortfirmaet Altium tilføjede 3,6 procent, NextDC voksede 3,5 procent og Appen steg 1,2 procent, da den nye administrerende direktør Armughan Ahmad brugte en kunstig intelligens chatbot til at byde investorer velkommen til AI-træningsvirksomhedens årlige generalforsamling i Sydney.

Fisher & Paykel Healthcare var den dårligste præstation blandt ASX200 og faldt 6,3 procent til det laveste niveau i fire måneder på $22,48, efter at det newzealandske selskab med respiratorprodukter annoncerede et overskud for hele året på $NZ250 mio., et fald på 34 procent fra sidste år og $5 mio. forventninger.

“Resultatet i andet halvår var opmuntrende, da markedsforholdene skred frem mod en mere normal tilstand, og både vores Hospitals- og Homecare-produktgrupper leverede god vækst,” sagde administrerende direktør og administrerende direktør Lewis Gradon.

Den tunge minesektor steg 0,9 procent efter fem dage i træk med tab på grund af bekymringer om Kinas genopretning.

BHP steg 1,4 procent til $42,75, Fortescue Metals tilføjede 3,3 procent til $19,62 og Rio Tinto steg 2,3 procent til 107,77.

Alle de fire store banker sluttede højere, med NAB den bedste performer, og tilføjede 0,7 procent til $26,23.

ANZ og CBA steg begge 0,5 procent til henholdsvis $23,47 og $98,16, mens Westpac steg 0,1 procent højere til $20,92.

Latitude Financial Group faldt 3,5 procent til et lavpunkt i syv uger på 1,25 USD, efter at selskabet med privatøkonomi sagde, at det usandsynligt ville betale et halvt års udbytte og havde afsat 46 millioner USD til at betale for nedfaldet fra det massive hack af kundedata fra dets systemer. i marts.

Humm Group faldt 8,2 procent til 39c efter deres køb nu. Pay senere modtog datterselskabet en midlertidig stopordre fra værdipapirtilsynsmyndigheden, der midlertidigt forbød det at tilmelde nye kunder.

Den australske dollar købte 65,22 amerikanske cent, fra 65,34 amerikanske cent ved torsdagens ASX-lukning.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asx-suffers-worst-week-in-two-months-amid-us-debt-drama/