Home » News » Asiatiske aktier stiger på grund af amerikansk inflationsopbremsning og robuste Kina-data

Asiatiske aktier stiger på grund af amerikansk inflationsopbremsning og robuste Kina-data

News Team

De asiatiske markeder oplevede et betydeligt opsving efter en amerikansk regeringsrapport, der tydede på en afmatning i inflationen, hvilket kan signalere en pause i Federal Reserves serie af aggressive renteforhøjelser. Disse optimistiske udsigter blev styrket af stærke detail- og industrital fra Kina, hvilket mindskede bekymringerne over landets økonomiske opsving.

Tirsdag steg Hang Seng-indekset 2,2 % for at nå sin bedste to-ugers stigning på 17.784,30, drevet af stigninger i banker som HSBC (LON:HSBA), en stigning på 0,6 %, og udviklere som Sun Hung Kai Properties med en stigning på 3 %. Tech-indekset oplevede også en markant stigning på 2,5%.

Den positive tendens fortsatte ind i onsdags, hvor Hang Seng-indekset udvidede sine månedlige stigninger til 4 %, på trods af et næsten 10 % fald tidligere på året. Dette opsving blev understøttet af imponerende præstationer fra de store tech-firmaer Tencent (HK:0700) og JD (NASDAQ:JD.com), som så deres aktier stige forud for deres kvartalsvise indtjeningsrapporter. Alibaba (NYSE: BABA) Groups aktier steg med 4,3 %, og Meituan steg med 3,4 %. Derudover steg Trip.coms aktie med 3,6%.

Kinas detailsalg overgik forventningerne og steg med 7,6%, mens industriproduktionen voksede med 4,6% ifølge data fra National Bureau of Statistics. Disse tal tyder på en mere robust økonomisk sundhed end tidligere forventet.

Som reaktion på denne udvikling gik andre asiatiske aktiemarkeder også frem; Japans Nikkei 225 steg med 1,8 %, Sydkoreas Kospi steg med 2 %, og Australiens S&P/ASX 200 steg med 1,5 %. Shanghai Composite Index tilføjede en beskeden stigning på 0,5 %.

For at understøtte likviditeten indsprøjtede Kinas centralbank et betydeligt beløb på 1,45 billioner yuan i banksystemet gennem en mellemfristet udlånsfacilitet, svarende til omkring 200 milliarder dollars.

Investorer har hilst disse tegn på aftagende inflationspres og fornyet kraft i den kinesiske økonomi velkommen, hvilket kan føre til et mere stabilt globalt finansielt miljø i de kommende måneder.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-stocks-rally-on-us-inflation-slowdown-and-robust-china-data/