HomeNewsAmerikansk studerende tjener 110 mio. USD i profit ved handel med meme stock Bed Bath & Beyond

Amerikansk studerende tjener 110 mio. USD i profit ved handel med meme stock Bed Bath & Beyond

News Team

Jake Freeman, 20, samlede en stor aktiepost i den skrantende amerikanske forhandler af boligudstyr, før aktiekursen steg.

En 20-årig amerikansk universitetsstuderende har tjent 110 millioner dollars (91 millioner pund) med et væddemål på en måned på memeaktien Bed Bath & Beyond Inc (NASDAQ: BBBY).

Jake Freeman og hans familie købte næsten 5 millioner aktier i den kæmpende amerikanske forhandler af boligudstyr til mindre end 5,50 USD pr. aktie i juli for et samlet udlæg på omkring 25 millioner USD.

Efter en stigning på næsten 500 % i aktierne, udløst af intens snak om aktien på Reddit opslagstavler, inklusive adskillige indlæg fra Freeman, solgte han dem for mere end $130 mio. – og udkrystalliserede den enorme fortjeneste.

De steg så højt som $28 i tirsdags, da Freeman menes at have solgt det meste af sin andel. Bed Bath & Beyond-aktierne, som handles på tickeren BBBY, faldt til $23 onsdag og faldt med yderligere 14% i førmarkedshandelen torsdag til $19,70.

Meme-aktier er dem, der stiger uafhængigt af en virksomheds succes, takket være hype på opslagstavler og sociale medier. De blev fremtrædende i begyndelsen af sidste år, da aktier i kriseramte virksomheder såsom det amerikanske detailfirma GameStop Corp. (NYSE: GME) steg kraftigt, delvist drevet af en kampagne for at straffe hedgefonde, der væddede på, at deres værdi ville falde.

Selvom disse aktier til sidst gled ned igen, har meme-aktienstendensen fået en genoplivning denne sommer, hvor BBBY-aktier førte an.

Freeman, en studerende i anvendt matematik og økonomi ved University of Southern California, sagde, at han var blevet “chokeret” over hastigheden af stigningen i aktien.

“Jeg havde bestemt ikke forventet et så ondskabsfuldt rally opad,” sagde Freeman til Financial Times i et interview. “Jeg troede, det her ville blive et stykke over seks måneder… Jeg var virkelig chokeret over, at det gik så hurtigt.”

Freeman, som regelmæssigt har været i New Jersey-hedgefonden Volaris Capital, sagde, at han fejrede handelssuccesen ved at gå til middag med sine forældre i forstæderne til New York City, hvor de bor.

Den studerende, der på et tidspunkt ejede mere end 6,2% af BBBY via sin Freeman Capital Management-fond ifølge US Securities and Exchange Commission (SEC) arkivering, sagde, at han rejste $25m fra venner og familie. Hans onkel er Scott Freeman, en tidligere lægemiddeldirektør, der hjælper med at administrere FCM-fonden.

Da hans andel i BBBY blev afsløret i sidste måned, skrev han til virksomhedens bestyrelse og advarede om, at forhandleren “stod over for en eksistentiel krise for sin overlevelse”. “For at sikre sin overlevelse er BBBY nødt til at skære ned på sin cash-burn rate, drastisk forbedre sin kapitalstruktur og rejse kontanter,” sagde han i brevet ifølge en kopi indleveret til SEC.

Samtidig præsenterede han sig selv for medlemmer af BBBY Reddit-siden med et indlæg med titlen Giving BBBY a chance. “Hej alle sammen, jeg er Jake Freeman,” sagde han. “Jeg tror virkelig, at FCM’s foreslåede plan sandsynligvis giver en fantastisk mulighed for, at BBBY kan lykkes. Det giver ‘køb-køb-tid’.”

Freeman fortalte Redditors, at han havde “arbejdet i finansbranchen siden 14 år gammel og har været interesseret i finans, siden jeg var 12”. Han sagde, at han var særligt interesseret i “det plane isoperimetriproblem under Gaussisk mål”.

Da han var 16, var han med til at skrive et papir kaldet Irreducible Risks of Hedging a Bond with a Default Swap.

BBBY-aktier faldt i efter-timers handel onsdag, efter Ryan Cohen, GameStops formand og 12% aktionær, afslørede, at han planlagde at sælge hele sin andel.