Home » News » AMD-aktien dykker, da den indrømmer, at pc-efterspørgslen bare ikke er så høj, som den engang var

AMD-aktien dykker, da den indrømmer, at pc-efterspørgslen bare ikke er så høj, som den engang var

Gaming fortsætter dog med at være en stor pengeskaber for virksomheden.

Advanced Micro Devices, Inc. (NASDAQ: AMD) har udgivet en foreløbig resultatrapport for tredje kvartal, og Wall Street er ikke tilfreds. Selskabet rapporterede en kvartalsvis omsætning på 5,6 milliarder dollar, hvilket er et godt stykke under dets tidligere estimat på 6,7 milliarder dollar. Ved handelslukningen den 7. oktober faldt selskabets aktier med næsten 14 %. Brutal.

AMD tilskriver faldet det svage pc-marked og større varebeholdninger end forventet. AMD’s kundeforretning oplevede et enormt fald på 53% i omsætning fra sidste kvartal alene! Det skal gøre ondt.

De samme faktorer fik Intel og NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) til at udstede dårligere indtjening end forventet i de seneste uger og måneder. Nedturen på pc-markedet er især rystende, men måske ikke helt så slem, som den ser ud til at være, efter det pandemirelaterede arbejde fra hjemmesalgsboomet.

Økonomiske bekymringer vejer fortsat tungt. Diskretionære udgifter falder i takt med, at de økonomiske forhold forværres. I gaming-segmentet ville salget helt sikkert være faldet, da forbrugerne ventede på lanceringen af AMD’s Ryzen 7000-serie CPU’er, med nye Radeon-grafikkort, der kommer senere på året.

Faktisk er AMD’s spilforretning stadig et stærkt punkt. Det er stadig en stigning på 14 % år-til-år. Man ville antage, at 14% blev kraftigt boostet i den tidlige del af året, da cryptocurrency-minearbejdere opkøbte hver eneste GPU, de kunne få fingrene i.

Ifølge undersøgelser fra IDC og Gartner oplevede andet kvartal et af de største fald i pc-salget i mange år. Alligevel er det globale salg på 71,3 millioner pc-forsendelser ifølge IDC ikke langt under det præ-pandemiske niveau på 74,3 millioner. Det bliver interessant at se resultaterne for tredje kvartal. Endnu et fald vil give anledning til bekymring, og forventningerne er lave efter en række dårlige halvlederindtjeningsrapporter.

AMD’s resultater for fjerde kvartal vil omfatte salg af Ryzen 7000 CPU og et dryp af RDNA 3-grafikkort. Vil de være nok til at give AMD et boost? Relativt lavt volumen tyder ikke på, men hvis den globale økonomi begynder at komme sig, vil spillere komme tilbage med penge i hånden. AMD, Intel og Nvidia vil håbe, at det er tilfældet.