HomeNewsAktier stiger i håb om, at Fed vil bremse rentestigningerne

Aktier stiger i håb om, at Fed vil bremse rentestigningerne

News Team

En katastrofal indtjeningsrapport fra Snap og mindre end inspirerende resultater fra Dow-komponenterne American Express og Verizon var ikke nok til at holde Wall Street-tyrene på afstand fredag. Aktier steg i håb om, at Federal Reserve snart kan komme til undsætning ved at bremse tempoet i sine renteforhøjelser.

Dow-indekset steg med omkring 600 point eller 2 % i handelen sent på eftermiddagen, selv om AmEx (AXP) og Verizon (VZ) faldt med henholdsvis 3 % og 5 %.

Det var et bredt funderet stævne, hvor alle sektorer mødte op. Faktisk var Verizon og AmEx de eneste to Dow-aktier, der ikke var i grøn fredag. Blue chip aktierne Exxon Mobil (XOM), sundhedsforsikringsselskabet Cigna (CI) og forsvarsfirmaet Northrop Grumman (NOC) nåede endda nye rekorder.

Aktier åbnede lavere, men var hurtigt ude til kapløbene, efter at en Wall Street Journalrapport indikerede, at selvom Fed sandsynligvis vil hæve renten med yderligere tre fjerdedele i november, diskuterer Fed-medlemmer, om de skal signalere, at en mindre stigning kan ligge i kortene i december.

Investorer er begyndt at blive nervøse for, at Feds serie af hidtil uset store renteforhøjelser kan tippe økonomien i recession. Og tilsyneladende er nogle hos Fed også i tvivl om tempoet i rentestigningerne.

Reuters rapporterede, at San Franciscos Fed-præsident Mary Daly sagde i en tale fredag, at centralbanken ikke skulle skabe en “utvungen nedtur” for økonomien med for mange massive renteforhøjelser.

“Markedet har set frem til, at Fed tager en pause,” sagde JJ Kinahan, administrerende direktør for IG Group North America, som ejer onlinemæglerfirmaet tastyworks.

“Jeg tror, det er den rigtige opfordring at lade de rentestigninger, de allerede har foretaget, spille gennem systemet lidt og se, hvad der ryster ud,” tilføjede Kinahan.

Nasdaq og S&P 500 steg også med en stigning på henholdsvis 1,7 % og 1,9 %. Alle tre store markedsindeks er nu steget mere end 4 % for ugen og har givet solide fremgange for oktober måned.

Det er på trods af det faktum, at Snapchats moderselskab (SNAP) faldt mere end 30% efter sin indtjening, nyheder, der også sendte aktier i andre sociale medievirksomheder nedad. Facebook -ejer Meta (META) faldt mere end 2 % og Pinterest (PINS) sank 7 %.

Twitter (TWTR) faldt også med næsten 5% på grund af rapporter om, at Biden-administrationen kan nøjes med at granske Elon Musks andre forretninger af nationale sikkerhedsmæssige årsager, før de tillader Musk at købe Twitter (TWTR). Der var også rapporter, der tydede på massive fyringer forude hos Twitter (TWTR), hvis Tesla (TSLA) og SpaceX CEO lukker aftalen.