HomeNewsAktiemarkedet tigger praktisk talt om en recession

Aktiemarkedet tigger praktisk talt om en recession

News Team

Wall Street har et alvorligt tilfælde af recessionsfrygt.

Inflationen er på det højeste i 40 år, og Federal Reserve hæver renten aggressivt. Den økonomiske vækst aftager, og det samme er arbejdsmarkedet. Der dannes revner på bolig- og boligmarkedet, efterhånden som realkreditrenterne er steget. Forbrugerstemningen er faldet. Ikke underligt, at bestandene er i bjørnens territorium.

Sideløbende med det langsomme, konstante dryp af sure økonomiske data er investorerne faldet i dårligt humør. CNN Business’ Fear & Greed-indeks har siddet fast i “Fear”-territorium i flere måneder. Men forventningen om smerte er ofte værre end virkeligheden, og aktiemarkedet håber, at nogen bare vil rive plasteret af og allerede erklære en recession.

Jo længere vi taler om en recession, jo mere sandsynligt er det, at økonomien vil fortsætte med at gøre ondt, sagde Riholtz Wealths CEO Josh Brown. Frygten for recession fører i sig selv til mere tilbagetrækning. Forbruger- og investorpsykologi påvirker økonomien, og vi kan “tale os selv ind i en recession,” skrev han i en note.

“Hvis nok mennesker tror, det er på tide at tøjle deres udgifter – og derefter handle ud fra den tro – bliver det en selvopfyldende profeti,” sagde Brown.

Recessioner er uundgåelige, de er en del af enhver forretningscyklus. Der vil ske recessioner, og ingen forudsigelse og forudsigelse kan forhindre dem.

Det er derfor, nogle Wall Street-analytikere håber, at National Bureau of Economic Research officielt vil fastslå, at vi er i en recession og tillade markederne at bryde den frygtede cyklus.

“Jo før vi får recessionen, jo bedre,” sagde Kevin Gordon, senior investeringsanalysechef hos Charles Schwab.

Selvom det kan virke kontraintuitivt, ville det i sidste ende være positivt for investorerne at trække recessionens startdato frem, sagde Gordon. Det skyldes, at en recession ville betyde, at vendepunktet for aktier er tættere på snarere end længere væk, og at bunden er tættere på, end vi tror.

Så kunne investorer gå videre til næste cyklus: at søge efter håb. Økonomer sammenligner det med at finde grønne skud efter en skovbrand.

“Selvom det kan virke økonomisk bullish at antage, at recessionen starter engang i 2023, er det faktisk markedsmæssigt bearish, især hvis du er af den overbevisning, at markedet stadig er nødt til at prissætte mere downside for indtjening,” sagde Gordon.

En recession i 2023 kan give os endnu et halvt år med bearish markeder, hvilket yderligere skader økonomien. Men en tidligere fastsættelse af recession betyder et tidligere opsving. Det betyder en hurtigere tilbagevenden af risikovilligheden og stigning i virksomhedernes overskud. Wall Streets virksomhedsoverskud er aldrig vokset samlet, da økonomien var på vej mod recession.

Vigtigst af alt ville det betyde, at inflationspresset ville falde hurtigere, og at Fed ville være i stand til at afslutte sin stramningspolitik hurtigere, hvilket ville minimere økonomisk skade og øge investeringsmulighederne.

Problemet er, at NBER er notorisk langsom til at annoncere, når vi er i en recession. Den annoncerede først i juni 2020, at den pandemi-inducerede recession var begyndt i februar – og det var hurtigere end normalt.

Så desværre for Wall Street-investorer, der leder efter noget lindring, vil recessionsdebatten næsten helt sikkert fortsætte i flere måneder.

Bank of America-analytikere forudser i mellemtiden, at en “mild recession” vil begynde i år i USA og vil aftage i 2023.

Recession er aldrig en god ting, men en kort og lavvandet recession nu er bedre end en stor og truende trussel i det fjerne.