Home » News » Aktiemarkedet kan stige med 18 % til nye højder ved årets udgang, når bjørnemarkedet i 2022 er forbi, siger Fundstrat

Aktiemarkedet kan stige med 18 % til nye højder ved årets udgang, når bjørnemarkedet i 2022 er forbi, siger Fundstrat

Aktiemarkedet kan forberede sig på nye rekordhøjder inden årets udgang, da bjørnemarkedet i 2022 er forbi, sagde Fundstrats Tom Lee i en note fredag.

“Den største takeaway for mig på begivenheder i denne uge? Overbevisende og uden tvivl afgørende bevis på, at ‘bunden er i’ – bjørnemarkedet i 2022 er forbi,” sagde han.

Lees tillid stammer fra det faktum, at der mellem et negativt BNP-tryk, endnu en renteforhøjelse på 75 basispoint fra Fed og mere naturgasvolatilitet på grund af Ruslands Nord Stream-rørledningsdrama, opstod en masse dårlige nyheder i denne uge, og alligevel S&P 500 og Nasdaq 100 formåede at gennemføre et 3% rally.

“Når dårlige nyheder ikke nedbryder markederne, er det tid for investorerne at vurdere,” sagde Lee.

På indtjeningsfronten rapporterer virksomheder på trods af en stærk US-dollar og øget økonomisk usikkerhed bedre end frygtet. Da 52 % af S&P 500 allerede har rapporteret indtjening i andet kvartal, slog 73 % overskudsestimaterne med median 7 %.

Indtjening betyder noget, fordi det på lang sigt er det, der driver aktiekurserne.

Resultater fra mega-cap tech-behemoths Alphabet, Microsoft, Amazon og Apple lettede alle investorernes bekymringer om modstandsdygtigheden af deres vækst og deres evne til at styre inflationen, hvilket hjalp med at drive betydelige stigninger i deres aktiekurser i denne uge.

Lee mener, at økonomien har nået det omdrejningspunkt, hvor indgående data vil være afgørende mindre negative, og desinflationsmedvinden vil blive styrket. Råvarer fra metaller til olie til korn har været faldende de seneste uger, hvilket allerede har resulteret i nogle prisfald for forbrugerne.

Og hvis Federal Reserve fortsætter med at afspejle handlingerne fra 1982 af den daværende Fed-formand Paul Volcker, kan aktiemarkedet komme sig fuldt ud og marchere til nye højder i de næste fire måneder, sagde Lee.

“Under Volckers krig mod inflationen nåede aktierne i bunden i august 1982. Dette er to måneder før Volcker opgav ‘anti-inflation’-foranstaltninger. Endnu vigtigere er det, at aktierne genvandt hele 36 måneders bjørnemarkedstab på 4 måneder,” forklarede han.

Powell kan også være på nippet til snart at droppe nogle anti-inflationsforanstaltninger, da han på onsdagens møde antydede, at Fed ville være mere dataafhængig i sine renteforhøjelsesbeslutninger og afviste at give vejledning til Feds møde i september. Hvis desinflationskræfter tager fat, som Lee forventer, kan det få Powell til at dreje fra Feds nuværende stramningspolitik og sætte renteforhøjelserne på pause.

“I 2022 betyder det, at aktier kan se nye højder før YE. Det er derfor, vi tror, at S&P 500 kan være over 4.800 inden årets udgang,” sagde Lee, som repræsenterer en potentiel opside på 16 % fra fredagens lukning.