HomeNews4 rumfart- og forsvarsaktier at købe midt under konflikten i Østeuropa

4 rumfart- og forsvarsaktier at købe midt under konflikten i Østeuropa

Mircea Vasiu

4 rumfart- og forsvarsaktier at købe midt under konflikten i Østeuropa

Konflikten mellem Rusland og Ukraine fik vestlige nationer til at sende våben til Ukraine for at forsvare sig selv. Så hvad er de bedste rumfart- og forsvarsaktier at købe?

En uge inde i konflikten mellem Rusland og Ukraine, og de vestlige nationer reagerede med massive økonomiske sanktioner mod angriberen, Rusland. Udover foranstaltninger, der skulle lamme den russiske økonomi, sendte europæiske lande også og planlagde at sende Ukraine flere våben for at forsvare sig selv.

Dette øger naturligvis efterspørgslen efter våben fra globale aktører. Desuden meddelte Tyskland, at det for første gang siden verdenskrigen ville bruge 100 milliarder euro på at bevæbne sig. Udover dette vil tyskland også afsætte 2 % af sit BNP til forsvar hvert år.

Så hvad er de bedste rumfart- og forsvarsaktier at købe? Her er fire forslag: Raytheon Technologies, Lockheed Martin, Northrop Grumman og General Dynamics.

Raytheon Technologies

Raytheon Technologies (NYSE:RTX) er en amerikansk virksomhed, der leverer rumfarts- og forsvarssystemer verden over. Dette er et 100 år gammelt selskab, og aktiekursen er steget 16,4% YTD.

Det handles i øjeblikket til et P/E-forhold på 20,85, og det giver også udbytte. Udbytteafkastet for 2022 er 2,12 %, der forventes at nå 2,55 % i 2025.

Lockheed Martin

Lockheed Martin (NYSE:LMT) blev grundlagt i 1912 og har base i Bethesda, Maryland. Det leverer sikkerheds- og rumfartsprodukter samt -tjenester, og aktiekursen handler i øjeblikket tæt på rekordhøje niveauer.

Selskabet har øget sit årlige udbytte de seneste 20 år, og udbytteprocenten er på 38,9%.

Northrop Grumman

Northrop Grumman (NYSE:NOC) er en anden amerikansk virksomhed, der opererer i rumfarts- og forsvarsindustrien. Det tilbyder blandt andet flysystemer og overlevelsesløsninger, og det blev grundlagt i 1939.

Dens EBIT-margin for de seneste 12 måneder er 21,01%, højere end sektormedianen med 119,30%. Ligesom sine jævnaldrende giver det også et udbytte, og det har øget det i de seneste 17 år i træk.

Generel Dynamics

General Dynamics (NYSE:GD) er aktiv i rumfarts- og forsvarsindustrien, og det blev grundlagt i 1899. Det udbetaler et årligt udbytte, som er vokset de sidste 8 år i træk, og aktiekursen er steget med 41,79 % i de seneste 12 måneder.