HomeNews3 grunde til at sælge Facebook på trods af det massive aktiekursfald

3 grunde til at sælge Facebook på trods af det massive aktiekursfald

Mircea Vasiu

Meta, selskabet bag Facebook, så sin aktiekurs falde massivt efter den seneste kvartalsindtjening. Da det ikke ser ud til at den hopper i mellemtiden, kommer der flere ulemper?

En af de mest chokerende begivenheder på finansmarkederne fandt sted for nylig, hvor aktierne i Meta, Facebooks moderselskab, oplevede et rekordkursfald efter den seneste kvartalsindtjening. Forventningerne til kvartalet var faktisk høje i betragtning af, hvad konkurrenterne rapporterede, men faldet i aktiekursen blev udløst af mere end blot et tab af indtjening.

Det ser ud til, at Facebooks forretningsmodel er truet af konkurrenter og regulatorer. Så her er tre grunde til at sælge Meta-aktier:

  • Yngre demografiske bruger ikke Facebook længere
  • Ændringer i privatlivsindstillinger påvirker omsætningen
  • Det tekniske billede blev bearish

Den yngre demografi går væk fra Facebook

Et af problemerne med Facebook er, at de yngre mennesker "migrerer" til konkurrenterne. Hvis du spørger en teenager i dag om hans/hendes profil på sociale medier, vil du knap nok høre Facebook.

I stedet hører du TikTok eller Snapchat.

Ifølge en nylig undersøgelse bruger kun 27 % af nutidens teenagere Facebook, hvilket er et kraftigt fald i forhold til 97 % for ti år siden.

Ændringer i privatlivsindstillinger påvirker forretningsmodellen

Et andet problem kommer fra regulering. Meta måtte ændre privatlivsindstillingerne, hvilket vil ramme omsætningen hårdt i 1. kvartal 2022.

En af måderne, Facebook tjente penge på, var at spore sine brugeres internetaktivitet og sælge dem til tredjeparter. Med de seneste ændringer i privatlivsindstillingerne, vil den ikke være i stand til at gøre dette længere; derfor er investorerne bange og vil sælge aktien.

Det tekniske billede blev bearish

Til sidst er der det tekniske billede. Aktien nåede en top over $360 og dannede derefter et vendingsmønster – hvilket danner en trekant.

Markedet konsoliderede sig under trekantens dannelse og brød derefter lavere efter det sidste indtjeningsopkald. På vej nedad nåede aktiekursen en stærk horisontal støtte givet af et område, der tidligere fungerede som modstand.

Men uden en meningsfuld afvisning vil sælgere sandsynligvis presse på for mere. Med andre ord blev det tekniske billede bearish, og kurshandlingen ser svag ud, og medmindre prisen vender tilbage til over 320 $, er skævheden bearish.