HomeNews3 energitransitionsaktier du bør have i din portefølje

3 energitransitionsaktier du bør have i din portefølje

Mircea Vasiu

Investorer i energitransitionsaktier har grund til at være optimistiske i 2022. Efter et hårdt 2021, hvor forsyningskædepres og høj inflation tyngede profitten, åbner der sig muligheder i sektoren.

Sidste år bragte smerter for investorer i energitransitionsaktier. En stigende inflation og vedvarende pres på forsyningskæden påvirkede rentabiliteten for mange virksomheder i sektoren.

Men prisfaldet kombineret med, at presset i forsyningskæden aftager i nogle områder, har ført til attraktive nye muligheder inden for sektoren. Desuden forbereder regeringer enorme pakker til at støtte energiomstillingsfasen, både i USA og Europa.

Så er det tid til at investere i energitransitionsaktier? Her er tre navne, der er værd at overveje: Renewable Energy Group, Clearway Energy og Brookfield Renewable.

Renewable Energy Group

Renewable Energy Group er en amerikansk virksomhed, der er aktiv i energisektoren. Det omdanner fedtstoffer og olier til biobrændstoffer, og det driver 12 bioraffinaderier.

Aktiekursen havde et groft 2021. Oven i købet er den faldet -13,81 % YTD. Analytikere er dog positive. Af de 17 analytikere, der dækker aktien, har 14 udstedt købsvurderinger, og 3 har udstedt neutrale vurderinger. Ingen analytiker har en salgsanbefaling for Renewable Energy Group.

Desuden handler virksomheden til en P/E Non-GAAP (TTM) ratio på 8,80, meget lavere end 13,26 sektormedianen.

Clearway Energy

Clearway Energy er en amerikansk-baseret virksomhed baseret i Princeton, New Jersey. Det driver vind- og solproduktionsprojekter og naturgasproduktionsanlæg.

Aktien handler tæt på alle tiders højder, og Clearway Energy udbetaler udbytte. Det fremadrettede udbytte er 4,17%, og den 5-årige vækstrate er 7,03%.

I de seneste 12 måneder har Clear Energy opereret med en bruttoavance på 65,95 %, hvilket er højere end sektormedianen med 54,52 %.

Brookfield Renewable

Brookfield Renewable er en amerikansk virksomhed fra New York, der opererer i industrien for vedvarende elektricitet. Det driver faciliteter i Nord- og Sydamerika samt i Europa.

Ligesom Clearway Energy opererede Brookfield Renewable med en bruttoavancemargin i de sidste tolv måneder, der var meget højere end sektormedianen med 53,29 %. Ved den nuværende børskurs er virksomheden vurderet til 12,22 milliarder dollars, og virksomhedens værdi er 35,78 milliarder dollars.