HomeNews3 bedste mid cap aktier at købe til porteføljespredning

3 bedste mid cap aktier at købe til porteføljespredning

Mircea Vasiu

Mid cap aktier bringer vækst og stabilitet til en portefølje. Investorer, der søger porteføljespredning, kan godt lide at allokere en del til mid cap aktier.

Porteføljespredning er en del af enhver investors strategi. En koncentreret portefølje kan give større afkast, når den er på den rigtige side af markedet, men risikoen er lige stor eller højere, når den er på den forkerte side.

Som sådan er nøglen at diversificere porteføljen på en sådan måde, at man opnår fordele, hvilket betyder, at porteføljen vokser mere på et bullish marked og falder mindre i et bearish marked.

Der er forskellige måder at opnå diversificeringsfordele på. For eksempel er en måde at tilføje virksomheder fra forskellige brancher med en lavere korrelationsgrad. En anden er at tilføje mid cap og small cap virksomheder udover den klassiske large cap.

Mid cap-selskaber har en markedsværdi på mellem $2 og $10 milliarder, opnået ved at gange den aktuelle aktiekurs med antallet af udestående aktier. De balancerer porteføljen, giver stabilitet og vækst. Så her er tre mid cap-aktier at købe til porteføljediversificering: Health Equity, Arconic Corporation og First Horizon Corporation.

Health Equity

HealthEquity (NASDAQ:HQY) er en amerikansk teknologidrevet sundhedsvirksomhed fra Utah. Det giver enkeltpersoner mulighed for at sammenligne sundhedsomkostninger og betale deres regninger blandt andet, og aktiekursen er steget mere end 20 % YTD.

De fleste analytikere er positive, da 21 ud af 30 har udstedt en købsanbefaling for aktien, og 9 har en neutral. Ingen analytiker har udstedt en salgsanbefaling.

Arconic Corporation

Arconic Corporation (NYSE:ARNC) er et amerikansk firma fra Pennsylvania, der sælger aluminiumsprodukter. Det blev grundlagt i 1888 og beskæftiger tæt på 14.000 mennesker, og aktiekursen er steget med 32,19 % i de seneste 12 måneder.

Ved den nuværende markedspris er Arconic vurderet til $3,36 milliarder og har en virksomhedsværdi på $4,76 milliarder.

First Horizon Corporation

First Horizon (NYSE:FHN) er en amerikansk regional bank fra Memphis, Tennessee. Det leverer banktjenester og produkter til kunder i 18 amerikanske stater, og det blev grundlagt i 1864.

De fleste banker betaler udbytte, og First Horizon er ikke en undtagelse. Det fremadrettede udbytte er 3,44 %, og udbetalingsprocenten er 28,99 %. Virksomheden er vurderet til 9,44 milliarder dollars til den aktuelle markedspris.