HomeNews3 Bedste lithium- og batteriaktier at købe, da EV-adoptionen stiger

3 Bedste lithium- og batteriaktier at købe, da EV-adoptionen stiger

Mircea Vasiu

Brugen af elbiler stiger på verdensplan, hvilket fører til stor efterspørgsel af lithium og batterier. Så hvad er de bedste litium- og batteriaktier at købe?

COVID-19-pandemien og den nuværende krig mellem Rusland og Ukraine førte til forsyningskædeforstyrrelser, der stadig påvirker den globale økonomi. Desuden førte de presserende, hidtil usete foranstaltninger truffet af regeringer over hele verden til forsinkelser i planer for at nå de grønne mål.

Imidlertid er planer på plads, og de fleste avancerede økonomier har ambitiøse mål for at nå netto-nul-emissioner i de kommende årtier. Der er midler til rådighed, og der er annonceret forskellige tiltag for at stimulere befolkningen til at gå over til et elektriske køretøjer (EV).

Lithium har adskillige industrielle anvendelser, men det højeste potentiale ses på batterimarkedet. Da enhver EV har brug for et batteri, hvad er så de bedste lithium- og batteriaktier at købe, efterhånden som EV-adoptionen stiger?

Albemarle Corporation

Albemarle Corporation (NYSE:ALB) er en specialkemikalievirksomhed fra USA. Det blev grundlagt i 1887 og har et dedikeret lithiumsegment, der tilbyder lithiumhydroxid og -chlorid og andre lithiumbaserede produkter, der bruges i elbilindustrien.

Albemarle er et udbyttebetalende selskab med en 5-årig vækstrate på 5,04%. Desuden har det øget det årlige udbytte i de seneste 27 år i træk.

Aktiekursen toppede i november sidste år, og den er på tilbagetog lige siden. Ikke desto mindre forbliver rækken af højere højder og højere nedture intakte, så den bullish bias fortsætter.

Tesla

Tesla (NASDAQ:TSLA) behøver ingen introduktion, da mærket vandt verdensomspændende anerkendelse. Det voksede til en virksomhed, der beskæftiger omkring 100.000 mennesker og også laver batterier til elbiler.

Aktiekursen faldt fra over 1.000 dollars efter Elon Musk, selskabets administrerende direktør, solgte nogle af sine aktier for at skaffe penge til at betale skat. Ikke desto mindre er virksomheden vurderet til 822 milliarder dollars og har en virksomhedsværdi på 814,59 milliarder dollars.

PPG Industries

PPG Industries (NYSE:PPG) er en amerikansk specialkemikalievirksomhed baseret i Pittsburgh, Pennsylvania. Det fremstiller adskillige produkter, såsom produkter, der bruges som batteriseparatorer, og det er et af de amerikanske virksomheder, der har øget sit årlige udbytte i de seneste 49 år.

Det fremadrettede udbytte er 1,94 %, og udbetalingsprocenten er 33,38 %. Desuden øgede PPG Industries udbyttet med 7,62 % i de seneste fem år.