HomeNews3 bedste aluminiumaktier at købe, da metallets pris stiger

3 bedste aluminiumaktier at købe, da metallets pris stiger

Mircea Vasiu

Metaller er i stor efterspørgsel, da krigen mellem Rusland og Ukraine yderligere forstyrrer forsyningskæderne. Så hvad er de bedste aluminiumaktier at købe, da metallets pris stiger?

Metalpriserne stiger til himlen, da stærk efterspørgsel presser dem højere op. Rusland-Ukraine-konflikten forstærkede yderligere forstyrrelser i forsyningskæderne, og så steg priserne.

Tag nikkel, for eksempel. Først i går steg den 30%. Aluminium er også i en bullish trend – prisen pr. ton er næsten tredoblet i de sidste par år.

Så hvad er de bedste aluminiumaktier at købe, når metallets pris stiger? Her er tre bud: Alcoa, Arconic og Constellium.

Alcoa

Alcoa (NYSE:AA) er en amerikansk aluminiumsproducent til en værdi af over 16 milliarder dollars til den aktuelle aktiemarkedspris. Aktiekursen havde været på en rutsjebane i de sidste år, da COVID-19-pandemien i høj grad påvirkede efterspørgslen efter aluminium.

Dog er aktien blødende varm på det seneste og stiger tæt på alle tiders højder, når aktier i andre markedshjørner falder.

Alcoas aktiekurs steg mere end +190% i de seneste 12 måneder, og selskabet udbetaler også kvartalsvis udbytte.

Arconic

Arconic (NYSE:ARCN) er en anden aluminiumsproducent fra USA. Nu hvor aluminiumspriserne er steget til nye rekordhøjder, efterhånden som Ruslands sanktioner skærpede op, er denne aluminiumsproducent, som er etableret i 1888, en interessant mulighed at tilføje til en portefølje for at få eksponering mod aluminiumsmarkedet.

Arconics aktiekurs har ligget fladt over de seneste 12 måneder, og P/E-forholdet er i øjeblikket under sektorens median.

Constellium

Constellium (NYSE:CSTM) er en Fransk-baseret aluminiumsproducent, der driver forretning internationalt. Aktiekursen steg med +17,79% i de seneste tolv måneder, og til den nuværende kurs har virksomheden en markedsværdi på $2,53 milliarder og en virksomhedsværdi på $4,8 milliarder.