HomeNews3 bedste aktier at købe under strammere økonomiske forhold

3 bedste aktier at købe under strammere økonomiske forhold

Mircea Vasiu

Centralbanker i den udviklede verden går i gang med en stramningscyklus. Hvis højere kurser kan påvirke vækstaktier, hvad med værdiaktierne så? Her er tre værdiaktier at investere i: Procter & Gamble, McCormick og HP.

Centralbanker verden over begyndte eller planlagde at påbegynde stramningen af de finansielle forhold. Efterhånden som COVID-19-restriktioner ophæves, kommer økonomierne tilbage på sporet, og centralbankerne må håndtere den stigende inflation.

Derfor er rentestigninger i den udviklede verden på menuen. Nogle centralbanker, såsom Bank of England, har allerede hævet renten – to gange faktisk! Mens nogle andre, såsom Fed, planlægger at starte en ny stramningscyklus i marts.

Dette er den vej, alle centralbanker vil tage, så stramme finansielle forhold i den udviklede verden er uden tvivl på vej. Som sådan kan vækstaktier blive påvirket, men hvad med værdiaktier?

Værdiaktier er kendt for deres stabile vækstrater og stabile indtægter samt indtjening. Desuden betaler de fleste værdiaktier udbytte og repræsenterer modne virksomheder. Her er tre værdiaktier at købe under strammere økonomiske forhold i den udviklede verden: Procter & Gamble, McCormick og HP.

Procter & Gamble

The Procter & Gamble Company (NYSE:PG) er en af de ældste virksomheder i verden. Det er grundlagt i 1837, og sælger husholdningsprodukter, såsom produkter til skønhed, pleje, babyer og så videre.

Procter & Gamble er en udbyttebetalende virksomhed. Det øgede sit årlige udbytte de seneste 65 år i træk, så chancerne er at det vil fortsætte med at gøre det i fremtiden. Udbytteafkastet forventes at nå 2,65 % i 2025, og udbytteprocenten er 60,07 %.

McCormick

McCormick & Company (NYSE: MKC) er en amerikansk virksomhed, der betjener fødevareindustrien. Det sælger ting såsom krydderier, og aktiekursen bliver ved med at klatre til nye højder.

Desuden øgede McCormick sit udbytte i de sidste 35 år, og den femårige udbyttevækst er 9,57 %.

HP

HP (NYSE:HPQ) er et amerikansk firma fra Palo Alto, Californien, der opererer inden for teknologihardware, lagring og periferiudstyr. Det tilbyder blandt andet personlige computere og printprodukter, og P/E Non-GAAP i de sidste tolv måneder er lavere end sektormedianen med mere end 50 %.

Desuden er dette en virksomhed, der betaler et stort udbytte. Det fremadrettede udbytte er 2,64 % og udbytteprocenten er 20,45 %.