HomeNews2 grunde til køb af britiske aktier på trods af dagens fald i FTSE 100

2 grunde til køb af britiske aktier på trods af dagens fald i FTSE 100

Mircea Vasiu

FTSE 100-indekset reagerede på nyheden om, at Rusland invaderede Ukraine natten over. Alle europæiske børser er i minus, og det britiske hovedindeks tabte omkring -3 % på tidspunktet af denne artikels udgivelse.

Langsigtede investorer kan dog finde det attraktivt at købe dippen. For dem, der ønsker at gøre nogle gode tilbud på de globale aktiemarkeder, ser de britiske aktier attraktive ud af mindst to grunde:

  • Attraktive værdiansættelser
  • Højere frit cash flow end andre regioner

Britiske aktier handles til attraktive værdier

En af de vigtigste ting, der gør britiske aktier attraktive, er den høje rabat, de handler til sammenlignet med deres jævnaldrende. For eksempel handlede britiske aktier repræsenteret af FTSE 100-indekset i slutningen af januar i år med en rabat på omkring 30 % sammenlignet med MSCI World Index.

Desuden handler selv små og mellemstore virksomheder i Storbritannien til attraktive værdiansættelser. Mens præmien, målt ved pris-til-indtjening-forholdet, er større end FTSE 100 large cap-indekset, er den stadig et godt stykke under sit globale benchmark-indeks.

Britiske virksomheder har høje kassebeholdninger

Oven i de attraktive værdiansættelser sidder britiske virksomheder på en bunke kontanter. Ifølge Goldman Sachs er kontanter i procent af de samlede aktiver nået over 34% for britiske aktier.

Desuden overgår FTSE 100's frie pengestrømme andre regioner, såsom USA, Japan eller Europa, uden Storbritannien. Frit cash flow er et mål for, hvor mange penge der er tilbage, efter at en virksomhed har dækket alle sine kapital- og driftsudgifter. Efter markedsværdien er det frie pengestrømsudbytte i Storbritannien, som repræsenteret af FTSE 100-selskaberne, på 6,8 %, hvilket er meget højere end i andre regioner.

Alt i alt kan tiderne være usikre for investorer til at samle aktier op, når de er nede. Men de, der er villige til at gøre det, vil måske være opmærksomme på de britiske virksomheders billige værdiansættelse og stærke frie pengestrømme.