HomeAnsvarlig investering

Ansvarlig investering

Når du foretager en investering, er det vigtigt, at du er fuldt ud forberedt på at miste alle dine penge. Desværre er der indbygget en sådan risiko ved at investere. Hvis det ikke gjorde det, ville alle kunne gøre det og sige deres dagjob op!

Det siger derfor sig selv, at vi ikke anbefaler at investere penge, som ellers ville blive brugt til at betale din husleje eller andre vigtige leveomkostninger, da der er meget lidt du kan gøre for at få dine penge tilbage.

For råd om fornuftige investerings- og risikostyringsstrategier, se venligst de råd, der gives på Investopedia.

Shorting

Shorting er ideelt set noget, der bør praktiseres af erfarne investorer. Selv om det kan give overskud i nedadgående situationer, kan tabene også blive forstærket, når priserne stiger. Da der ikke er nogen grænse for, hvor højt priserne kan stige, er tabspotentialet ved shorting ubegrænset. Du bør lære at øve dig i risikostyring, før du prøver denne strategi. 

Uregulerede mæglere og børser

Platforme uden licens lyder meget lukrative på papiret, men situationen kan blive svær at håndtere, hvis platformen går konkurs, da du kan miste adgangen til dine midler. Uregulerede enheder beder ikke om KYC og overholder ikke AML-retningslinjerne. Vi anbefaler, at du holder dig til licenserede og regulerede virksomheder.

Uansvarlig investering

Hvis du ikke praktiserer tilstrækkelig risikostyring, kan du komme ud i en spiral af psykiske problemer og stigende gæld. Søg omgående hjælp og rådgivning, hvis du oplever økonomiske eller psykiske problemer. 

Ressourcer

Her er nogle ressourcer, hvor du kan få mere hjælp til disse spørgsmål.

Money Advice Trust – Gældsrådgivning

Hvilken? Investeringsrisikoguide – En vejledning om investeringsrisici

Investopedia Shorting Guide – Information om shorting

Mind – En guide til at søge hjælp til psykiske problemer