HomeAktierKøb Poste Italiane
Start handlen med eToro

Sådan køber du Poste Italiane (PITAF) aktier i Danmark 2022

Post Italiane (PITAF)
...
24H Ændring
...
exchange
...
Forfatter: Mircea Vasiu Opdateret: July 6, 2022

Poste Italiane er en italiensk virksomhed, der leverer logistik- og posttjenester samt tilbyder finansielle og forsikringstjenester. Virksomheden driver over 12.500 postkontorer i Italien og er en af de ældste virksomheder i Europa.

Denne artikel fungerer som en guide til at købe Poste italienes-aktien, og giver dig et dybdegående overblik over virksomhedens forretning og dens seneste økonomiske resultater. Derudover tage vi et kig på de grundlæggende aspekter bag Poste Italianes forretning og fortolker virksomhedens forskellige økonomiske styrker og svagheder, så du har alle de nødvendige oplysninger til at kunne handle Poste Italiane-aktien uden slinger i valsen.

5 nemme trin til at købe PITAF aktien

 1. 1
  Besøg eToro via nedenstående link og tilmeld dig ved at indtaste dine oplysninger i alle de påkrævede felter.
 2. 2
  Indtast dine personlige oplysninger og udfyld et simpelt spørgeskema, der anvendes til informationsformål.
 3. 3
  Klik på " Indbetal ", vælg din foretrukne betalingsmetode, og følg anvisningerne for at indbetale penge på din konto.
 4. 4
  Søg efter din yndlingsaktie og se de vigtigste statistikker. Når du så er klar til at investere, så skal du blot klikke på "Handl".
 5. 5
  Indtast det beløb som du ønsker at investere, og sørg for at have de rette handelsindstillinger inden du køber aktien.

Alt hvad du behøver at vide om Poste Italiane

Lad os begynde med at tage et kig på Poste Italianes historie, såvel som dens forretningsstrategi.

Poste Italianes historie

Med hovedkontor i Rom er Poste Italiane mere end blot den italienske tjenesteudbyder af post. Virksomheden beskæftiger over 120.000 mennesker og driver 12.765 kontorer i landet. Selskabet gennemførte næsten 600 millioner postkontor transaktioner alene i 2020. Selskabet blev grundlagt i 1862.

Virksomheden er resultatet af den såkaldte "postreform" i Italien og dækker i dag hele det italienske område. Den er en af de største aktører i Italiens livs- og sygeforsikringssektor, og leverer også en række finansielle tjenester.

Hvad er Poste Italianes strategi?

Virksomheden startede som en simpel udbyder af posttjenester, hvorefter Poste Italiane udvidede sin rækkevidde til en række andre områder, såsom kortbetalinger, mobile telekommunikationstjenester og andre digitale tjenester til den offentlige sektor. Virksomheden tilbyder oven i købet investeringstjenester via dens finansielle serviceafdeling.

Hvordan tjener Poste Italiane penge?

Poste Italianes forretning er opdelt i fire segmenter – posttjenester (dvs. post, pakker og distribution), digitale tjenester, forsikringstjenester og finansielle tjenester.

Virksomhedens navn angiver dens væsentligste forretningssegment – nemlig posttjenester. Indenfor dette område tilbyder Poste Italiane tjenester, såsom ekspreslevering, logistik eller filateli. Segmentet for finansielle tjenesteydelser indsamler opsparingsindskud og muliggør lån udstedt af blandt andet banker.

Poste Italianes tjenester er baseret på dets fysiske netværk af postkontorer, der  flankeres af et kommercielt netværk, der beskæftiger sig med erhvervskunder. Det deltager også i tredjeparts-netværk, der tilbyder tjenester via mere end 37.000 detailforretninger og andre kommercielle partnerskabsaftaler.

Hvordan har Poste Italiane klaret sig i de seneste år?

Poste Italiane aktiekurs er steget med mere end 85% i løbet af de sidste fem år. Selskabets aktiekurs reagerede på COVID-19-pandemien og blev halveret i pris under frasalget på aktiemarkedet, der påvirkede de internationale aktiemarkeder hårdt. Aktien vendte dog tilbage fra lavpunkterne og indhentede alle tabene og lidt til. Især i 2021 steg Poste Italiane-aktien kraftigt for at nå et nyt højdepunkt i sammenligning med perioden før COVID-19.

Fundamental analyse af Poste Italiane

Det er vigtigt at tage en fundamental analyse i brug før du køber aktier i en virksomhed. Den vil nemlig give et indblik i virksomhedens tidligere økonomiske resultater, og give et kvalificeret bud på, hvad der potentielt kunne ske i fremtiden med hensyn til virksomhedens resultater. Fordi de økonomiske resultater påvirker aktiekursen, så er fortolkningen af resultaterne ved hjælp af en fundamental analyse et altafgørende trin i beslutningsprocessen. I dette afsnit af artiklen vil vi kigge på Poste Italianes omsætning, indtjening pr. aktie (EPS), udbytteafkast, pris/indtjenings (PE) forhold og cashflow.

Poste Italianes omsætning

Omsætningen er den øverste linje på virksomhedens resultatopgørelse - og er et af de vigtigste regnskaber at fortolke, fordi dette vil give dig et fingerpeg om en virksomheds rentabilitet. Det hele starter med indtægterne, eller hvor meget virksomheden genererer i salg over en bestemt periode. I dette tilfælde er det årlige indtægtsestimat for 2021 på €11,33 milliarder, og indtægterne forventes at stige i de kommende år og nå €12,64 milliarder i 2024.

Poste Italianes indtjening pr. aktie

Indtjeningen pr. aktie er en af de vigtigste målestokke til at vurdere en virksomheds rentabilitet. EPS-forholdet kaldes også for "bundlinjen", fordi det er den sidste linje på resultatopgørelsen.

Som navnet antyder, så viser metrikken, hvor meget virksomheden tjente pr. aktie. Jo højere tallet er, jo bedre er aktiekursen naturligvis, da dette er et tegn på en forbedret rentabilitet.

Forventningerne er, at Poste Italiane vil tjene €1,14/pr. aktie i 2021. I 2022 forventes EPS'en at falde til €1,10. Men i årene derefter vil rentabiliteten dog forbedres, idet selskabets EPS forventes at nå €1,44 i 2024.

Poste Italianes P/E-forhold

Et af nøgletallene for at værdiansætte en virksomhed er pris/indtjening-forholdet eller P/E-forholdet. Forholdet beregnes ved at dividere prisen på én aktie med indtjeningen pr. aktie. Dette vil vise, hvor mange euro investorerne er villige til at betale for hver enkelt euro, som virksomheden tjener i overskud på årsbasis. Poste Italiane handlede til et P/E-forhold på 10,04 i 2021, og forventes at falde gradvist i løbet af de næste tre år og ligge på 7,96 i 2024.

Poste Italianes udbytteafkast

Poste Italiane er et udbyttebetalende selskab med et udbytte på 4,35% efter 12 måneder og en udbytte udbetalingsprocent på 44,38%. Udbytteafkastet kaldes også udbytte/kursforholdet, og beregnes ved at dividere udbyttet med den aktuelle børskurs. Nogle investorer foretrækker udbyttebetalende virksomheder på grund af muligheden for at geninvestere udbyttet og dermed sammensætte indtjeningen.

Poste Italianes cashflow

Efter at virksomheden har dækket alle sine driftsomkostninger, så vil de resterende kontanter være kendt som virksomhedens frie cashflow. En stærk cashflow position er et tegn på, at virksomheden har ressourcerne til at udvide forretningen på andre områder, træde ind på nye markeder eller lancere nye produkter og tjenester. Omvendt tyder en dårlig cashflow position på, at gældsniveauet kunne stige fremadrettet på grund af virksomhedens behov for yderligere kontanter. Poste Italianes frie cashflow blev anslået til at ligge på €357 millioner i 2021, €448 millioner i 2022 og €504 millioner i 2023.

Hvorfor bør du købe Poste Italiane aktien?

En af de ting du bær vide om Poste Italiane, er at ledelsen har forsøgt at diversificere virksomheden væk fra posttjenesterne til andre aktiviteter, såsom betalings- og mobilafdelingen. I dag er finansielle tjenester, betalings- og mobiltjenester samt forsikringsvirksomheder ansvarlige for en stigende andel af indtægterne. Desuden førte investeringer i den digitale infrastruktur til en forbedret kundeoplevelse og viste den kontinuerlige innovation hos selskabet.

Her er et par grunde til at købe Poste Italiane-aktien:

 • Forbedret indtægtsmix;
 • Stærk stigning i betalings- og mobilsegmentet;
 • Konstant fokus på innovation og en forbedret kundeoplevelse.

Ekspertråd i forhold til køb af Poste Italiane-aktien

Hvis du ønsker at eje en udbyttebetalende aktie med et højt udbytte, så er dette bestemt en aktie at overveje. Forretningens lange historie er et bevis på, at Poste Italiane er i stand til at håndtere både op- og nedture i økonomien, samt er i stand til at skabe et overskud.
- Mircea Vasiu
Køb Poste Italiane Aktier i dag!

Ting at overveje før du køber Poste Italiane-aktien

Der er mange ting der skal overvejes før du køber Poste Italiane-aktien, og de vigtigste af disse overvejelser er opført nedenfor.

1. Forstå virksomheden

Du skal som udgangspunkt sørge for at du forstår virksomheden. Du kan begynde med at tage et nærmere kig på virksomheden, hvordan den tjener penge, og hvad den aktuelle markedsvurdering er. En fundamental og teknisk analyse kan også hjælpe dig med at formulere et kvalificeret gæt om, hvor prisen kunne bevæge sig hen, og du bør i denne forbindelse fokusere på, hvad du mener er aktiens iboende værdi.

2. Forstå de grundlæggende investeringsregler

Investering er ikke så simpelt som blot at købe og vente, idet markedernes volatilitet ofte tester investorernes tålmodighed. Derfor er det bydende nødvendigt at have en god base og være fortrolig med risikostyring, pengestyring, hvordan mægleren udfører handlerne, hvordan man diversificerer en investeringsportefølje m.m. Diversificering vil desuden også hjælpe dig med at sprede risikoen. Dette er et centralt pengestyringskoncept, og investorerne ønsker at have en diversificeret portefølje indeholdende ikke tilknyttede investeringer.

3. Vælg din mægler med omhu

Mæglerhuset er din partner på din investerings-/handelsrejse. Målet er at opnå succes, og en god mægler bør stræbe efter at levere de bedste handelsbetingelser til sine kunder.

Ting såsom omdømme, kundeservice, omkostninger og gebyrer, nemme ind- og udbetalinger spiller alt sammen en vigtig rolle for den handlende. Men fremfor alt spiller kommissioner og ordreudførelse en altafgørende rolle. Derfor vil du selv være ansvarlig for at udvise rettidig omhu, og nøje udvælge den bedste mægler til dine behov.

4. Beslut dig for, hvor meget du ønsker at investere

Investering er forbundet med en vis risiko, så det er aldrig klogt at investere penge, som du ikke har råd til at tabe. Hvor meget der skal investeres afhænger af risikovilligheden og risikoprofilen hos hver enkelt person. At låne penge til at investere i aktier er aldrig en god beslutning, medmindre du ved hvordan man bruger gearing eller en marginkonto, og det handler heller ikke om at "satse hele bondegården" på en enkelt aktie. I stedet er investorerne bedre stillet ved blot at risikere en mindre procentdel af deres kapital på en given handel (1% eller 2% er standard).

5. Beslut dig for et mål for din investering

Folk investerer af mange forskellige årsager, såsom f.eks. at etablere en pensionsopsparing, spekulationsformål eller simpelthen fordi de ikke ønsker at føle sig udenfor i forbindelse med en stor opadgående cyklus. Uanset årsagen, så vil det at definere et investeringsmål være en integreret del af din pengestyring. Sørg også for at fastlægge, hvad der skal til for at du giver afkald på din investering. Mere præcist, hvad er risikotoleranceniveauet eller ugyldighedsniveauet, der burde få dig til at sælge den ene eller den anden aktie? Til dette formål fungerer både den tekniske og den fundamentale analyse -alt afhængigt af din tidshorisont.

Bundlinjen i forbindelse med køb af Poste Italiane-aktien

Poste Italiane er et udbyttebetalende selskab, der har diversificeret sine aktiviteter for at mindske selskabets afhængighed af posttjenester. Som følge heraf forventes virksomhedens cashflow position at blive bedre i de kommende år efter aktiekursen har genvundet hele sit fald i kølvandet på COVID-19-pandemien.

For de investorer, der føler sig klar til at investere i Poste Italiane-aktien, så vil det første skridt være at vælge en mægler, der tilbyder handel med Poste Italiane-aktien. Find derefter aktien og markér den som favorit før du afgiver en ordre. Handel kan finde sted til den aktuelle markedspris eller på et foruddefineret niveau. I sidstnævnte tilfælde tilbyder mægleren afventende ordrer og vil kun udføre ordren, hvis og hvornår prisen når den angivne pris.

For de investorer, der endnu ikke føler sig tilstrækkeligt sikre til at begynde at handle med aktier, så kunne det måske hjælpe at læse andet undervisningsmateriale. Investering er sprængfyldt med nye begreber for den uerfarne handlende, og indlæringen er en konstant proces.

alternative bestande

Rolls-Royce logo
Rolls-Royce
RR
...
...
Disney logo
Disney
DIS
...
...
Credit Agricole logo
Credit Agricole
CRARF
...
...
Netflix logo
Netflix
NFLX
...
...
Unilever logo
Unilever
UL
...
...
renault logo
renault
RNSDF
...
...

Ofte Stillede Spørgsmål

 1. Poste Italiane er en profitabel virksomhed. Forventningerne for 2021 er, at selskabet vil levere et nettooverskud på €1,517 milliarder. Ved udgangen af 2024 forventes nettooverskuddet at nå €1,75 milliarder.

 2. Nej. Intet er garanteret, når det kommer til investeringsverdenen, men Poste Italiane vil dog sandsynligvis fortsætte med at betale udbytte til sine aktionærer baseret på dens historie. Selskabets udbytte er lavere i forhold til 2020, men højere i forhold til 2019.

 3. Næsten 65% af aktierne er ejet af den italienske stat, mens de institutionelle investorer ejer 8,47% af Poste Italiane-aktierne. Markedsværdien af de aktier, der tilhører de institutionelle investorer ligger på omkring €1,5 milliarder. De resterende 26,84% aktier ejes af offentligheden, såvel som investorer, der forsøger at diversificere deres porteføljer ved at tilføje et udbyttebetalende selskab med et højt udbytte.

 4. Poste Italiane er en virksomhed, der udbetaler et halvårligt udbytte – hvilket finder sted i slutningen af juni og slutningen af december hvert eneste år. I skarp kontrast til de amerikanske virksomheder, så udbetaler de europæiske virksomheder ikke udbytte kvartalsvis – de fleste af de europæiske virksomheder udbetaler i stedet udbytte én gang om året.

 5. Ja. Dog varierer shortselling alt efter det aktiv, der skal handles. Hvis du beslutter dig for at sælge dine Poste Italiane-aktier med kort løbetid, så skal du først og fremmest låne aktierne af mægleren og give mægleren instrukser om at sælge dem på markedet. Ulempen ved shortselling af aktier er, at tabet er ubegrænset, medmindre mægleren tilbyder beskyttelse mod en negativ saldo - eller hvis du bruger en stop-loss ordre. 

  På den anden side er shortselling nemmere og billigere, når du bruger en CFD end faktiske aktier. Hus, at en CFD sporer kursbevægelserne på det underliggende aktiv – i dette tilfælde sporer den Poste Italiane-aktien. Hvis prisen på én aktie falder, så vil CFD'en afspejle bevægelsen, og den handlende kan nu konstatere et overskud. Ideelt set bør mæglerhuset tilbyde begge muligheder, og du bør købe aktierne, hvis du tror at aktiekursen vil stige i fremtiden. Hvis du til gengæld tror at prisen er ved at falde, så bør du shortselle CFD'en.

 6. De fleste mæglerhuse tilbyder normalt alle de nødvendige værktøjer til at kunne styre din risiko. Til at starte med skal du tænke på ugyldighedsniveauet for en given markedsopsætning. Både de tekniske (for kortsigtede handler) og de fundamentale faktorer (for langsigtede investeringer) kan have stor indflydelse på denne beslutning. For eksempel kunne virksomheden beslutte sig for at stoppe med at betale udbytte i fremtiden. Eller også kunne det tekniske analysebillede viser overkøbte forhold. Uanset årsagen, så skal du sørge for at have en beredskabsplan ved hånden, så du er i stand til at håndtere enhver situation. Derefter skal du kigge dig om efter en mægler, der tilbyder beskyttelse mod negativ saldo. På denne måde er det potentielle tab begrænset til den kapital, som du har siddende på din konto. Til sidst skal du sørge for at bruge afventende ordrer til at planlægge og udføre dine handler.