HomeAktierKøb JSW
Start handlen med eToro

Sådan køber du JSW (JSWSTEEL) aktier i Danmark 2022

JSW (JSWSTEEL)
...
24H Ændring
...
exchange
...
Forfatter: Mircea Vasiu Opdateret: July 6, 2022

JSW Steel er en af de førende stålvirksomheder i verden og en af Indiens største aktier. Selskabet producerer, distribuerer og forhandler jern- og stålprodukter i form af ruller, spoler, plader eller ståldøre. Virksomheden eksporterer sine produkter til over 100 lande og beskæftiger mere end 13.000 mennesker.

Denne artikel har til formål at præsentere JSW Steel-virksomheden i detaljer fra hvordan den driver sin forretning til dens økonomiske resultater i løbet af de sidste år. Vi vil også tage et kig på, hvilke muligheder der findes for at købe JSW-aktien, og hvordan man som investorer kan opbygge tilstrækkeligt med tillid før man vælger at investere i JSW-aktien.

5 nemme trin til at købe JSWSTEEL aktien

 1. 1
  Besøg eToro via nedenstående link og tilmeld dig ved at indtaste dine oplysninger i alle de påkrævede felter.
 2. 2
  Indtast dine personlige oplysninger og udfyld et simpelt spørgeskema, der anvendes til informationsformål.
 3. 3
  Klik på " Indbetal ", vælg din foretrukne betalingsmetode, og følg anvisningerne for at indbetale penge på din konto.
 4. 4
  Søg efter din yndlingsaktie og se de vigtigste statistikker. Når du så er klar til at investere, så skal du blot klikke på "Handl".
 5. 5
  Indtast det beløb som du ønsker at investere, og sørg for at have de rette handelsindstillinger inden du køber aktien.

Alt hvad du behøver at vide om JSW

Lad os komme i gang ved at præsentere lidt flere detaljer om JSW Steel-forretningen, begyndende med dens historie og strategi, og derefter hvordan den tjener sine penge, og hvordan JSW-aktien har klaret sig i løbet af de seneste år.

JSW's historie

Virksomheden blev grundlagt i 1982 af Prakash Jindal, og har i øjeblikket hovedkvarter i Mumbai, Indien. JSW Steel har i løbet af kort tid udvidet sin indiske stålproduktionskapacitet fra blot 3,8 MTPA (Million Tonnes Per Annum) i 2006 til de nuværende 18 MTPA. I 2024-2025 forventes virksomhedens produktion at nå op på over 37 MTPA.

Hvad er JSW's strategi?

Som en integreret producent af en bred vifte af produkter, så har JSW Steel en af de laveste konverteringsomkostninger i hele branchen. Denne strategi har gjort det muligt for JSW Steel at konkurrere på den internationale arena, og stjæle markedsandele fra de andre store spillere.

Virksomhedens anlæg er godt forbundet med både jernbaner, veje og havne, så hurtig logistik var med til at skære omkostningerne yderligere ned. Selskabet er en af pionererne, når det kommer til at introducere førende teknologier i Indien og investerer massivt for at holde sig ajour med den seneste udvikling indenfor branchen.

Via en række strategiske opkøb og joint ventures, så forøgede JSW hurtigt sin produktionskapacitet. I dag er selskabet blevet en af de førende grupper indenfor branchen, og har yderligere planer om at udvide sin produktionskapacitet.

Hvordan tjener JSW sine penge?

JSW Steel tjener sine penge ved at sælge en bred vifte af stålprodukter, såsom galvaniserede spoler og bølgeplader. Det tilbyder også bygningsløsninger i letvægtsstål. Det henvender sig til en række diversificerede markeder på tværs af geografiske grænser, og har samtidigt udvidet sine bestræbelser på at drive en bæredygtig forretning.

Hvordan har JSW klaret sig i de seneste år?

JSW aktiekursen er steget i løbet af de seneste år. Dette gælder især i kølvandet på COVID-19-pandemien, hvor forsyningsflaskehalse førte til en stigning i prisen på råvarer og handelsvarer. Siden lavpunktsniveauerne i 2020, så er JSW-aktiekursen blevet mere end tredoblet, og konsoliderer sig i øjeblikket i nærhedens af sine historiske højdepunkter.

Fundamental Analyse af JSW

Denne del af artiklen vil omhandle en fundamental analyse af virksomheden. Vi vil her tage et kig på JSW's omsætning og indtjening pr. aktie, men også på selskabets cashflow, kurs/indtjeningsforholdet og udbytteafkastet.

JSW's omsætning

En virksomheds omsætning kan findes på den første linje i en virksomheds resultatopgørelse. Resultatopgørelsen afspejler virksomhedens økonomiske resultater over en bestemt periode - typisk et kvartal eller et regnskabsår.

Fordi dette tal kan findes øverst i resultatopgørelsen, så kaldes omsætningen også for den "øverste linje". Faktisk repræsenterer dette tal, hvor meget virksomheden solgte i løbet af perioden eller det samlede salg i løbet af perioden.

JSW Steels prognose for regnskabsåret 2021 er på INR777.666 millioner svarende til omkring $10 milliarder, og forventes at vokse i de kommende år for at nå INR1.310.483 millioner i 2024.

JSW's indtjening pr. aktie

Hvis omsætningen kan findes på den øverste linje på resultatopgørelsen, så kan du derimod finde indtjeningen pr. aktie eller EPS'en nederst i resultatopgørelsen. Denne økonomiske målestok viser virksomhedens rentabilitet pr. enkelt aktie, og jo højere et tal, jo bedre vil det være for virksomheden og dets aktionærer.

EPS'en præsenteres som grundlæggende eller fortyndet. JSW Steels EPS-estimater for 2021 er på INR 30,63, og forventes at blive mere end fordoblet i 2022 for at ligge på 79,57 i 2024.

JSW's P/E-forhold

Pris/indtjenings-forholdet eller blot P/E-forholdet er en anden vigtig målestok, der bruges af investorerne i forbindelse med at værdiansætte en virksomheds aktiekurs. Som investor vil du gerne have et lille P/E-forhold, men af alle de rigtige grunde.

For eksempel beregnes P/E-forholdet ved at dividere den aktuelle aktiemarkedskurs med indtjeningen pr. aktie. Så dette vil være prisen på en aktie divideret med overskuddet pr. aktie. Hvis P/E-forholdet er superhøjt, så er aktiekursen ikke attraktiv for investorerne, fordi den viser hvor mange år det vil tage en investor at genvinde investeringen.

JSW Steels P/E-forhold i 2021 forventes at være på 22,14, og forventes at falde betydeligt i de kommende år for at lande på 8,73 i 2024.

JSW's udbytteafkast

Det er ikke alle virksomheder der vælger at udbetale udbytte, men dem der gør er attraktive for udbyttesøgende investorer. Nogle investorer kan godt lide at eje aktier i et udbyttebetalende selskab, fordi de nu kan geninvestere udbyttet og dermed øge indkomstsammensætningssatsen.

En af de målinger, der bruges til at analysere udbyttet er udbytteafkastet, som viser størrelsen på det udbetalte udbytte i sammenligning med virksomhedens pris. JSW Steels udbytteafkast forventes at være på 0,45% i 2021, og forventes at stige til 1,46% i 2024.

JSW's cashflow

En virksomheds cashflow-position er en anden relevant finansiel målestok at fortolke. Cashflow-opgørelsen viser virksomhedens cashflow i detaljer indenfor områder, såsom investering, drift og finansiering. Det er ikke ønskeligt, at der er for mange passive kontanter liggende på grund af alternativ-omkostningerne, så de store virksomheder vil derfor investere de ekstra kontanter via deres finansafdeling i kortsigtede værdipapirer, hvilket er designet til at tjene kortsigtede likviditetsbehov. Langfristede obligationer er designet til at finansiere virksomhedens likviditetsbehov på længere sigt.

Af alle tal er det frie cashflow nok det tal man skal overveje, da dette vil vise hvad der er tilbage efter at virksomheden har dækket alle sine driftsomkostninger. JSW Steel har en stærk fri cashflow-position, som forventes at blive fordoblet i 2024.

Hvorfor bør du købe JSW-aktien?

Råvarer og handelsvarer oplever stor efterspørgsel i kølvandet på COVID-19-pandemien. Råvarepriserne er steget markant, og manglen driver blot priserne endnu højere. De valutamæssige og finanspolitiske stimulanspakker over hele kloden har ført til den korteste økonomiske recession nogensinde, idet det lykkedes den globale økonomi at komme sig hurtigt. Set i dette lys ligger der således stærk vækst forude, idet de forskellige regeringer fra avancerede, nye markeder eller grænsemarkeder er ved at fastsætte massive infrastrukturinvesteringsplaner.

Her er et par ting, der måske kunne få dig til at købe JSW-aktien:

 • Store planer for infrastrukturudgifter på verdensplan
 • Stål er 100% genanvendeligt
 • Råvarepriserne stiger lige nu i kølvandet på COVID-19-pandemien
 • Indiens økonomi på vej til at nå $5 billioner i 2024

Ekspertråd i forbindelse med køb af JSW-aktien

Den stærke indenlandsk efterspørgsel peger på, at JSW Steel vil have plads til at øge produktionskapaciteten og dermed øge sin rentabilitet. Derudover forventes den indiske økonomi at vokse hurtigt i de kommende år, og der er i denne forbindelse blevet lagt enorme infrastrukturplaner. JSW Steel vil drage fordel af alle disse faktorer, og de nye investeringsprojekter der er annonceret rundt omkring i verden signalerer en solid efterspørgsel i de kommende år.
- Mircea Vasiu
Køb JSW Aktier i dag!

5 ting at overveje før du køber JSW-aktien

Her er fem ting, som du måske burde overveje før du køber JSW-aktien.

Forstå virksomheden

Det hele begynder med at have en klar forståelse af virksomhedens forretning. Tag derfor et kig på de forskellige branchetrends, virksomhedens produktudvalg, hvordan den har klaret sig på det seneste, udfordringerne forude, eller hvordan dens økonomiske position er. Sørg for at du ved, hvordan virksomheden tjener sine penge, og hvad der kunne forpurre ledelsens planer. Derfor er et kig på ledelsens fremtidsprognose rigtig vigtig, fordi den lægger vejen for de kommende år.

Forstå de grundlæggende investeringsregler

Investering er ikke så let som bare at købe og glemme. En vis viden om investeringsvilkår er påkrævet og hjælper investorerne. Begynd med at studere de grundlæggende terminologier, såsom de finansielle produkter og den rolle som mæglerhuset spiller og gå derefter videre til den fundamentale analyse. Derefter kan du prøve kræfter med de forskellige risikostyringsstrategier, hvilket hjælper investorerne med at minimere risikoen for at miste deres midler.

Vælg din mægler med omhu

Mægleren er en afgørende del af selve investeringsprocessen, og der kræves en finansiel enhed til at regulere den. Den økonomiske tilsynsmyndighed kræver, at mægleren overholder de lokale regler, hvilket alt sammen er til kundernes fordel. Vær ikke bleg for at tage kontakt til din lokale tilsynsmyndighed for at se mæglerens licens. Mægleren er jo trods alt din partner under investeringsrejsen.

Desværre er det ikke alle mæglere der er regulerede, og dette er uheldigt, idet regulering er med til at give en platform større pålidelighed. Udover regulering, så burde du måske investere hos en mægler, der tilbyder negativ saldobeskyttelse, har små bid-ask spredninger samt adskiller sine kunders midler fra de midler, der er nødvendige for at drive platformen.

Beslut dig for, hvor meget du ønsker at investere

Det er aldrig klogt at investere penge, som du ikke har råd til at tabe. I stedet for at investere alt i én virksomhed, så kunne du i stedet overveje at fordele investeringen udover forskellige brancher og sektorer for derved at reducere risikoen for at tabe dine penge. Ideelt set skal du forsøge kun at tilføje ikke-korrelerede aktiver til din portefølje, og altid have en tilpas stor kontantposition til rådighed for at kunne drage fordel af de muligheder, der eventuelt kunne opstå.

Beslut dig for et mål for din investering

Et af de første spørgsmål som du skal stille dig selv inden du starter investeringsprocessen, er hvorfor du i det hele taget ønsker at investere? Vi har jo nemlig ikke alle de samme mål, når det kommer til at investere, og derfor er det af afgørende betydning at vide hvorfor du ønsker at investere.

I nogle tilfælde foretrækker investorerne kun udbytteudbetalende aktier for derved at kunne opbygge en fremtidig pengestrøm til deres pensionsopsparing. I andre tilfælde foretrækker investorerne i stedet at investere i en virksomhed, fordi de kan lide virksomhedens produkter eller tjenester. 

Alt afhængigt af investeringsformålet, så vil nogen strategier være mere velegnede end andre. For eksempel fungerer en køb og hold strategi fint til at investere til pensionsformål, hvorimod andre investorer foretrækker at spekulere i de kortsigtede markedsbevægelser.

Bundlinjen om JSW-aktien

JSW Steel er et af de hurtigst voksende konglomerater i Indien. Det fremstiller og sælger stålprodukter både på det nationale og internationale marked. Det investerer konstant i nye produkter, og arbejder på at investere i at opfylde de globale energimål ved løbende at reducere sit CO2-fodaftryk. Virksomheden sælger sine produkter i mere end hundrede lande verden over, og udbetaler udbytte. Med en stærk fri cashflow-position forventes virksomheden at drage fordel af væksten på hjemmemarkedet, og JSW-aktiekursen er desuden blevet tredoblet siden lavpunkterne fra COVID-19-pandemien.

Hvis du er klar til at investere, så er du velkommen til at vælge din nye mægler fra listen i denne artikel og søge efter virksomhedens ticker. Det kunne være en god ide at gemme navnet for at have det ved hånden til senere brug. Dernæst skal du beslutte dig for hvordan du ønsker at investere – til markedsprisen eller ved at bruge en afventende ordre. Hvis du handler til markedsprisen, så vil mægleren udføre din ordre til den bedste aktuelle markedspris.

På den anden side, hvis du kun ønsker at købe aktien ved et bestemt niveau, så giver mægleren dig heldigvis også værktøjerne til at gøre dette. For at gøre dette kan en afventende købs-limitordre bruges til at købe ved højere niveauer, og en afventende købs-limitordre til at købe ved lavere niveauer. Og hvorfor skulle nogen ønske at købe aktien ved et højere niveau? Svaret er, at hvis man undgår konsolidering og handler fra et højere niveau, så vil dette betyde at et udbrud måske allerede er sket.

Hvis du endnu ikke er sikker på om du ønsker at investere, så er du også velkommen til at tjekke de andre uddannelsesmæssige ressourcer på denne hjemmeside. Sørg også for at tage et kig på internettet for at finde yderligere materiale vedrørende investering, og når du først er klar, så kan du nu tjekke mæglerens tilbud og virksomhedens aktie. Ideelt set kunne du måske begynde at investere ved at bruge en demokonto, idet du på denne måde vil kunne lære en masse om de vilkår som mægleren tilbyder, og ikke mindst den måde som de finansielle markeder fungerer på.

alternative bestande

Rolls-Royce logo
Rolls-Royce
RR
...
...
Lyft logo
Lyft
LYFT
...
...
Credit Agricole logo
Credit Agricole
CRARF
...
...
Netflix logo
Netflix
NFLX
...
...
Disney logo
Disney
DIS
...
...
renault logo
renault
RNSDF
...
...

Ofte Stillede Spørgsmål

 1. Indiens økonomi står på tærsklen til at blive en økonomi på $5 billioner i 2024. Der forventes investeringer i infrastruktur i de kommende år, idet landet forbereder sig på at investere over $1,4 billioner i 2024 i projekter, såsom at fordoble længden af landets motorveje. Senest annoncerede regeringen et stålproduktionsmål på 300 MTPA i 2031. Derfor vil JSW Steel drage fordel af alle disse lokale udviklinger.

 2. Virksomhedens produktsortiment er ekstremt mangfoldigt. Tænk bare på TMT-stænger, der bruges indenfor byggeri og infrastruktur eller speciallegeret stål, der bruges indenfor bilindustrien. Ydermere investerer JSW i nye produkter og forsøger at erobre en række nichemarkeder, såsom avanceret højstyrkestål til biler.

 3. Der er en række udfordringer, og nogle af disse er uafhængige af ledelsens beslutninger. For eksempel er en aftagende global økonomi en risiko, der kan påvirke virksomhedens økonomiske resultater. Handelsprotektionisme, aftagende indenlandsk forbrug eller tilgængelighed af råvarer er andre eksempler på potentielle udfordringer.

 4. JSW Steel rejste $750 millioner i december 2020 via en offshore-obligation på en halv milliard efterfulgt af en tapemission på $250 millioner. Selskabet har en AA-vurdering med positive udsigter hos ICRA, BB- med positive udsigter hos Fitch og Ba2 med positive udsigter hos Moody's.

 5. For at opfylde globale energi- og klimamål, så skal stålbranchen reducere udslippet med mindst 60% inden 2050. Stål vil være mere populært end andre materialer, fordi det er overkommeligt at bruge til mange flere formål og kan genanvendes uendeligt. JSW prioriterer fremstilling af stærkere, mere ansvarligt og grønnere stål.

 6. Indien, Japan, USA og Kina er de største stålproducerende lande i verden. Især Kina har den største andel, men landet er dog også importør af stålprodukter. Det største stålforbrug i de kommende år forventes at komme fra Kina og Indien.