HomeAktierKøb Frontline
Start handlen med eToro

Sådan køber du Frontline (FRO) aktier i Danmark 2022

Frontline (FRO)
...
24H Ændring
...
exchange
...
Forfatter: Mircea Vasiu Opdateret: July 6, 2022

Frontline er en Bermuda-baseret virksomhed, der opererer indenfor olie-, gasopbevarings- og transportsektoren. Udover at drive olie- og produkt-tankskibe, så chartrer, køber og sælger Frontline også skibe. COVID-19-pandemien førte til massive forstyrrelser i efterspørgslen på olie, da verdensøkonomien i denne periode trådte ind i en recession.

Olieskibsbranchen led direkte af dette, idet olielagrene hobede sig op i takt med at efterspørgslen faldt drastisk. Mange olierederier overlevede ikke, men det gjorde Frontline dog, og fra og med december 2020 driver den en flåde bestående af 68 skibe. Efterhånden som verdensøkonomierne kommer sig efter den pandemiske krise, så er olieefterspørgslen nu vendt tilbage, og det samme gælder for den mængden af olie, der skal transporteres.

Denne artikel repræsenterer en guide i forbindelse med køb af Frontline-aktien for at ride med på det globale økonomiske opsving og drage fordel af U-vendingen på energimarkederne. Vi vil i denne guide tage et kig på den fundamentale analyse af aktien såvel som en række andre faktorer, der er specifikke for virksomheden og branchen som helhed, så du har alting lige ved hånden for at kunne købe Frontline-aktien uden slinger i valsen.

5 nemme trin til at købe FRO aktien

 1. 1
  Besøg eToro via nedenstående link og tilmeld dig ved at indtaste dine oplysninger i alle de påkrævede felter.
 2. 2
  Indtast dine personlige oplysninger og udfyld et simpelt spørgeskema, der anvendes til informationsformål.
 3. 3
  Klik på " Indbetal ", vælg din foretrukne betalingsmetode, og følg anvisningerne for at indbetale penge på din konto.
 4. 4
  Søg efter din yndlingsaktie og se de vigtigste statistikker. Når du så er klar til at investere, så skal du blot klikke på "Handl".
 5. 5
  Indtast det beløb som du ønsker at investere, og sørg for at have de rette handelsindstillinger inden du køber aktien.

Alt hvad du behøver at vide om Frontline

Lad os begynde med at analysere virksomhedens historie og hvordan den tjener sine penge, dens strategi og hvordan Frontline aktiekursen har klaret sig de seneste år.

Frontlines historie

Frontline blev grundlagt i 1985 i Sverige, hvor Hemen Holding Limited i 1996 blev majoritetsaktionær. Hemen kontrolleres indirekte af John Fredriksen, der støttede beslutningen om at ændre selskabets hovedkvarter fra Sverige til Bermuda tilbage i 1997. Selskabets aktie begyndte at handle på New York Stock Exchange i august 2001, og har siden da udbetalt betydelige udbytter til aktionærerne.

I mellemtiden steg selskabets flåde markant. Frontline beskæftiger sig med transport af råolie og dets relaterede raffinerede olieprodukter og opererer på spot- og timechartermarkederne.

Hvad er Frontlines strategi?

Frontline ser på de forskellige chartermuligheder, og forsøger at optimere disse mest muligt. Selskabet forsøger at have fast charter-indtægtsdækning for flåden, og hvis det ikke formår at gøre dette for hele flåden, så forsøger det at handle resten af flådens balance på spotmarkedet.

Størrelsen af flåden er vigtig indenfor tankskibs branchen, som er kendt for at opføre sig utroligt cyklisk. Selskabet hjælper med at forhandle vilkår mellem kunder og charterselskaber og giver virksomheden mulighed for at opnå konkurrencedygtige vilkår fra leverandører eller skibsbyggere.

Frontline stræber på at have konkurrencedygtige driftsomkostninger gennem den høje udnyttelse af sine skibe. Gunstige finansieringsforhold er også afgørende for virksomhedens økonomiske resultater, samt at outsource den teknisk ledelse og bemanding.

Hvordan tjener Frontline sine penge?

Frontline transporterer olie og raffinerede produkter. Kunderne er de store olieselskaber, samt oliehandelsselskaberne.

Selskabet driver VLCC'er (Very Large Crude Carriers) på markedet for råolietankskibe, blandt andre typer luftfartsselskaber, såsom Suezmax, Aframax eller LR2. Frontline opererer på et stærkt fragmenteret og konkurrencepræget marked, der består af to hovedtyper af operatører – store olieselskabers flåder og de uafhængige skibsejere.

Hvordan har Frontline klaret sig i de seneste år?

Frontline aktiekursen har svinget voldsomt i løbet af de sidste fem år og nåede så højt som $13 og så lavt som $4. COVID-19-pandemien og det efterfølgende fald i olieprisen til negativt territorium førte til, at tankskibsmarkedet gik i stå.

Aktiekursen blev mere end halveret i månederne efter april 2020, men 2018-nedgangene i $4-området blev dog bevaret. De investorer der var villige til at købe Frontline-aktien midt i 2020-pandemien har været vidne til en væsentlig kursstigning lige siden.

Fundamental analyse af Frontline

Den næste del af denne artikel skal handle om en fundamental analyse af Frontline. De handlende bruger en fundamental analyse til at finde ud af, om aktiekursen er overvurderet eller ej, og om den afspejler virksomhedens iboende værdi. Vi vil i det følgende tage et kig på Frontlines omsætning, indtjening pr. aktie, P/E-forhold, udbytteafkast og cashflow.

Frontlines omsætning

Omsætningen kan findes på første linje i virksomhedens resultatopgørelse, og viser den mængde af penge som virksomheden tjener på at sælge sine varer og tjenester. En stigende omsætning viser virksomhedens evne til at udvide sit produktsortiment, eller til at nå flere kunder via dens udvidelse til andre markeder. En faldende indtægt viser en faldende markedsandel, øget konkurrence eller blot en forretningsmodel, der ikke længere er i stand til at vokse.

Indtægterne kan blive påvirket af en række eksterne faktorer, der er uafhængige af virksomhedens handlinger. Tankskibsbranchen er netop sådan en branche, hvor udviklingen i olieprisen fører til store udsving i den rapporterede omsætning.

Frontline tjente $1,221 milliarder i samlede driftsindtægter i 2020 og $364 millioner i løbet af de første to kvartaler af 2021. Efterhånden som olieprisen kom sig efter 2020-nedgangene, så forventes tankskibsindustrien også at komme sig, således at indtægterne forbedres i de kommende kvartaler og år.

Frontlines indtjening pr. aktie

Indtjeningen pr. aktie eller EPS er en anden grundlæggende målestok, som investorerne ser på. Den viser virksomhedens rentabilitet pr. enkelt aktie - hvis nogen - og jo højere et tal, jo bedre.

EPS'en præsenteres i to udgaver - grundlæggende og fortyndet. Den grundlæggende EPS beregnes ved at fratrække de foretrukne udbytter fra nettoindkomsten og derefter dividere resultatet med det vejede gennemsnitlige antal udestående aktier i regnskabsperioden.

Frontline rapporterede om en EPS på $2,11 for regnskabsåret 2020, men selskabet døjede dog med at finde en vej til rentabilitet i 2021. For andet kvartal af regnskabsåret 2021 rapporterede Frontline et tab på $-0,13 pr. aktie.

Frontlines P/E-forhold

Pris/indtjenings-forholdet eller P/E-forholdet viser, hvor meget investorerne er villige til at betale for hver $1 i årligt overskud, som virksomheden tjener. Dette beregnes ved at dividere den aktuelle aktiemarkedspris med EPS'en, og jo et højere tal, jo mere uattraktiv er virksomheden. Sagt på en anden måde, så viser P/E-forholdet hvor mange år det vil tage før investorerne vil få deres penge tilbage, hvis virksomhedens årlige overskud forbliver uændret.

Frontlines dårlige præstationer under COVID-19-pandemien sendte P/E-forholdet til himmels. Det anslås at P/E-forholdet for 2021 vil være på 142,88, men forventes derefter at "normalisere" sig i de kommende år for at nå 2,95 i 2024.

Frontlines udbytteafkast

Frontline plejede at udbetale udbytte til sine aktionærer, men det gør den ikke længere. Endnu en gang har udviklingen på oliemarkedet under pandemien påvirket selskabets rentabilitet alvorligt, og ledelsen besluttede sig derfor at suspendere sine udbytteudbetalinger.

I betragtning af selskabets lange historie med at udbetale udbytte, så vil politikken sandsynligvis blive genoptaget i fremtiden, når tankskibsbranchen igen stabiliserer sig. Og netop fordi Frontline ikke udbetaler udbytte i skrivende stund, så kan vi derfor ikke beregne selskabets udbytteafkast.

Frontlines cashflow

En virksomheds cashflow fortæller meget om dens evne til at imødekomme kort- og langsigtede likviditets- og solvensproblemer. Jo højere et cashflow er, jo bedre er det, men passive kontanter der ikke investeres resulterer til gengæld i mulighedsomkostninger. Derfor investerer virksomheder med et overskydende cashflow i forskellige finansielle instrumenter, såsom omsættelige værdipapirer eller langfristede obligationer.

En virksomheds cashflow-opgørelse viser pengestrømmen fra selskabets investeringer, drift og finansiering. Når dette så er sagt, så er virksomhedens frie cashflow en af de vigtige målestokke, som investorerne kan lide at fokusere på. Dette svarer til det beløb, der er tilbage efter at virksomheden har dækket alle sine driftsomkostningerne.

Frontlines frie cashflow forventes at blive bedre i løbet af de kommende år, og nå $684 millioner i 2024.

Hvorfor bør du købe Frontline-aktien?

Her får du et par gode grunde til at overveje at købe Frontline-aktien.

 • Stor og moderne flåde med mange VLCC'er. VLCC'er, der er i stand til at passere gennem Suez-kanalen i Egypten;
 • Stærk olieefterspørgsel i takt med at verdensøkonomierne kommer sig efter COVID-19-chokket;
 • Forbedringer i de globale økonomiske udsigter;
 • Transporteret olie er vendt tilbage til 2019-niveauerne.

Ekspertråd i forbindelse med køb af Frontline-aktien

" Frontline er ved at vende sin flåde om og investerer kraftigt i VLCC-fartøjer af ECO-typen. I juni 2021 indgik selskabet en aftale om at købe to ECO-type VLLC'er af den seneste generation, der blev bygget i 2019 på HHI-værftet i Sydkorea. De to VLCC'er, der efter planen skal leveres i fjerde kvartal af 2021, vil bidrage til selskabets rentabilitet, idet de udgør attraktive muligheder for de kunder, der er tvunget til at blive "grønne" på grund af ESG-problemer. "
- Mircea Vasiu
Køb Frontline Aktier i dag!

Ting at overveje før du køber Frontline-aktien

Før du vælger at investere, så bør først du overveje det følgende.

Forstå virksomheden

Det hele starter med en god forståelse af virksomheden, og hvordan den tjener sine penge og hvad dens økonomiske position er. Som investor burde du måske tjekke branchetendenserne, prognosen for de kommende år, den fremtidsprognosen fra ledelsen osv. Jo mere du ved om virksomheden, jo mere sikker vil du være når du investerer.

Forstå de grundlæggende investeringsregler

Investering kræver en vis viden om grundlæggende begreber, såsom hvordan man placerer en ordre hos en mægler, hvilke typer ordrer der er tilgængelige at bruge, eller hvordan man anvender pengestyringsregler for at opnå en bedre diversificering af din investeringsportefølje.

Vælg din mægler med omhu

Mæglerbranchen voksede eksponentielt efterhånden som flere og flere investorer prøver kræfter med de finansielle markeder. Den hårdere konkurrence førte til en forbedret praksis, men når dette så er sagt, så er det dog ikke alle mæglerhuse der er ens. Det er derfor nødvendigt at udvise rettidigt omhu før du vælger en mægler, og som investor vil du måske være bedste stillet ved at investere hos en reguleret mægler, der tilbyder negativ balancebeskyttelse, har solide kundeanmeldelser og adskiller kundernes midler fra de midler, der er nødvendige for at drive mæglerens virksomhed.

Beslut dig for hvor meget du ønsker at investere

Dette er et afgørende aspekt indenfor investering. Det sjove i denne forbindelse er, at vores menneskelige natur spiller os alle sammen et puds – vi vil jo alle sammen gerne blive rige så hurtigt som muligt, og ingen er villige til tålmodigt at vente på at dette sker. Som konsekvens af dette viser dårlige beslutninger sig at være katastrofale for en investeringskonto - f.eks. hvis du satser alle dine penge på én enkelt virksomhed.

Overvej i stedet at diversificere dine investeringer og sprede risikoen udover forskellige virksomheder, sektorer og brancher. En af de bedste praksisser er i denne forbindelse at investere en vis procentdel af din handelskonto i en bestemt virksomhed, og altid have tilgængelig likviditet til at kunne udnytte mulighederne på markedet.

Beslut dig for et mål for din investering

Hvad ønsker du at få ud af din investering? Du ønsker måske at investere for at opbygge din pensionsopsparing, og her ville en køb-og-hold strategi være det rigtige valg. Du kunne også overveje at investere dine penge i udbytteudbetalende virksomheder for nemt at kunne nå dette mål på grund af den øgede sammensætningsrate grundet geninvesteringen af udbyttet. Uanset dine grunde til at investere, så skal du sørge for at definere dine mål, lave en plan og så holde dig til den.

Bundlinjen om Frontline-aktien

Frontline er verdensleder indenfor søtransport af råolie og olieraffinerede produkter. Selskabet driver en af de mest moderne flåder indenfor tankskibsbranchen, og består af 68 skibe, herunder VLCC'er, Suezmax-tankskibe samt LR2/Aframax-tankskibe.

De investorer, der føler sig tilstrækkeligt sikre til at købe Frontline-aktien, kan gøre dette ved at bruge tjenesterne fra en af de mæglere fra listen i denne artikel. Du skal blot finde virksomheden på mæglerens platform, afgive din ordre og så overvåge eller administrere din portefølje.

De investorer der stadig tøver med at investere vil måske have brug for, at spendere mere tid på at undersøge virksomheden eller blot lære mere om investering. Hvis dette gælder for dig, så er du velkommen til at tjekke vores andre guides, såvel som bruge eventuelle andre kilder til at opbygge den selvsikkerhed, der er nødvendig for at kunne investere på de finansielle markeder.

alternative bestande

Rolls-Royce logo
Rolls-Royce
RR
...
...
Lyft logo
Lyft
LYFT
...
...
Credit Agricole logo
Credit Agricole
CRARF
...
...
Netflix logo
Netflix
NFLX
...
...
Disney logo
Disney
DIS
...
...
renault logo
renault
RNSDF
...
...

Ofte Stillede Spørgsmål

 1. Der er mange risikogrupper. Frontline transporterer råolie og raffinerede produkter, så der er altid en risiko for, at der udvikles andre måder at transportere olie og olieprodukter på, såsom f.eks. nye rørledninger i Den Arabiske Golf eller Vestafrika. Andre risikogrupper kunne være politiske i deres natur eller være risikoen for en væbnet konflikt i Den Arabiske Golf eller Vestafrika, hvilket ville påvirke olien fra de to olieproducerende regioner. Frontline havde det hårdt under pandemien, da efterspørgslen på olie faldt drastisk, men det efterfølgende opsving har dog opbygget et stærkt momentum, og investorer burde derfor måske overveje at købe Frontline-aktien.

 2. Der er en række internationale konventioner på plads, der pålægger ansvar for forurening i internationale farvande. Derfor er tankskibsoperatørerne nødt til konstant at opgradere deres flåder for ikke at skulle betale højere forsikringsomkostninger. Bunkerkonventionen kræver, at ejere af skibe på over 1000 bruttotons skal være forsikret mod forureningsskader.

 3. Frontline driver en moderne flåde. De ældste skibe blev bygget i 2004 (dvs. to VLCC'er), og størstedelen af de andre skibe blev bygget efter 2015. Fra og med den 31. december 2020 driver Frontline 68 skibe, hvoraf det ejer 60 (15 VLCC'er, 27 Suezmax tankskibe) og 18 LR2/Aframax tankskibe).

 4. Til at begynde med er skibenes driftsomkostninger afgørende for virksomhedens rentabilitet. Der er her tale om direkte omkostninger i forbindelse med driften af et fartøj, herunder reparationer og vedligeholdelse, forsikringer og smøreolier, for blot at nævne nogle få af disse udgifter. Andre faktorer er typiske for enhver virksomhed, f.eks. afskrivninger, nedskrivninger på goodwill eller gevinster og tab på derivater.

 5. En stigning i det globale olieforbrug ville gavne Frontline. Dette ville nemlig betyde, at der ville være mere olie der skal transporteres, og dette betyder yderligere omsætning for Frontline. En anden ting at overveje er OPEC+-politikken, da denne kunne påvirke tankskibs raterne, idet kunderne kunne beslutte sig for at transportere større eller mindre mængder olie afhængigt af OPEC+-beslutningerne. I sidste ende er højere oliepriser gavnlige for Frontline.

 6. Den bedste måde at gøre dette på, er ved at bruge et passende pengestyringssystem i forbindelse med dine investeringer. Det drejer sig om at finde det niveau, der vil gøre det stigende scenarie for Frontline-aktien ugyldigt, og derefter placere en stop-loss ordre på dette niveau. Mægleren vil automatisk tage dig ud af din position, hvis markedsprisen når dette niveau.